Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και αρωματικά

Τα μυστικά των Chef

Ένα πολύ νόστιμο φαγάκι για όλους, που γίνεται εύκολα. Αν θέλετε την πιο comfort εκδοχή του, τότε το συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές,  μακαρόνια ή πουρέ. Ένα δροσερό μοσχοφίλερο ή ένα αγιωργήτικο «δένουν» αρμονικά.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολη

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και αρωματικά

Υλικά για 4 άτομα

Για τους κεφτέδες

500 γρ. κιμά μοσχάρι, δύο φορές περασμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1κ.κ κύμινο

1κ.κ πάπρικα

¼ κ.κ. μαύρο πιπέρι

¼ κ.κ. αλάτι

4 αυγά

Για τη σάλτσα

1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες, κονκασέ

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.κ. κύμινο

1 κ.κ. πάπρικα καπνιστή

1 πρέζα τζίντζερ, σε σκόνη

6 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¼ κ.γ. αλάτι

Για το φινίρισμα

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο το μαϊντανό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ή ζωμό.

Παράλληλα σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε τον κιμά για μερικά λεπτά.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.

Τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας και τα σιγοβράσουν σε σκεπασμένο τηγάνι για 20 λεπτά.

Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο

Σε πυρίμαχο ταψί ή μεταλλικό βάζουμε τα κεφτεδάκια μαζί με τη σάλτσα και στη μέση σπάμε τα αυγά.

Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ψηθούν το ασπράδι των αυγών και να είναι μελάτος ο κρόκος.

Βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά, απευθείας από το ταψί. Πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μικρά μυστικά

Αν έχετε χρόνο μπορείτε να ζυμώσετε τον κιμά και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-4 ώρες, να αναδυθούν τα αρώματα.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !