Μακαρονάδα Cacio e Pepe

Tips

Μια μακαρονάδα, που η τελειότητα και η αρμονία των γεύσεων συναρπάζει, μέσα στην απλότητά της. Εμείς σας παρουσιάζουμε την αυθεντική συνταγή της μακαρονάδας, που γεννήθηκε στη Ρώμη και αναδεικνύει  τη δυνατή γεύση του τοπικού αλμυρούτσικου τυριού τους, Pecorino Romano, που γίνεται από πρόβειο γάλα. Το πιπέρι «ζεσταίνει» ευχάριστα και η γεύση της μακαρονάδας Κάτσιο ε Πέπε «γράφει» δυνατά…

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μακαρονάδα Cacio e Pepe

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. σπαγγέτι

250 γρ. πεκορίνο Ρομάνο, ψιλοτριμμένο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το αλάτι και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τα μακαρόνια. Το νερό θα είναι σε μικρότερη ποσότητα από ότι συνήθως, αυτό είναι ένα από τα μυστικά της συγκεκριμένης μακαρονάδας.

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente.

Kρατάμε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό τους και τα σουρώνουμε.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με λίγο από το νερό, που κρατήσαμε.

Πασπαλίζουμε με το τυρί ανακατεύοντας για να πάει παντού και πασπαλίζουμε και πάλι για να λιώσει ομοιόμορφα, προσθέτοντας όσο νερό από το φλιτζάνι ακόμα χρειάζεται για να γίνει η «ψευτοσάλτσα».

Προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι, που κολλά πάνω στο τυρί.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα πάντα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και λίγο τυρί και πιπέρι ακόμα.

Μικρά μυστικά

Το μυστικό των Ιταλών για το σωστό σερβίρισμα των ζυμαρικών, είναι τα ζέσταμα των πιάτων στο φούρνο στους  50οC. Έτσι παραμένουν τα ζυμαρικά ζεστά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !