Κοτόπουλο με σόγια και σουσάμι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία εύκολη, γευστική και θρεπτική. Ένα πιάτο που μας γεμίζει ενέργεια και το αγαπάμε πολύ.

Μια πράσινη πλούσια σαλάτα είναι η απόλυτη αρμονία και για περισσότερη βιταμίνη C, προσθέτουμε και πολύχρωμες πιπεριές.

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά / Χρόνος Παρασκευής 25 λεπτά  / Εύκολο

Κοτόπουλο με σόγια και σουσάμι

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους

300 γρ. ρύζι επιλογής μας, βρασμένο

25 γρ. καστανή ζάχαρη

240 ml νερό εμφιαλωμένο

5 κ.σ. σόγια sauce

3 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. σιμιγδάλι

2 κ.σ. κρύο νερό

1 κ.σ. σκόρδο, λιωμένο

1 κ.σ. σουσάμι

Ηλιέλαιο

Τρόπος Παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη σόγια sauce και ανάβουμε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει το βρασμός.

Σε μικρό μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το νερό, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πυκνώσει η σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.

Τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε για 8 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα, μέχρι να «ψηθεί» το κοτόπουλο για 12-15 λεπτά.

Κατεβάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο το ζεστό ρύζι και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.

Προηγούμενο άρθροΜακαρονάδα Cacio e Pepe
Επόμενο άρθροΣυνταγές Vip΄s: Oprah Winfrey

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !