Κοτόπουλο με σόγια και σουσάμι

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία εύκολη, γευστική και θρεπτική. Ένα πιάτο που μας γεμίζει ενέργεια και το αγαπάμε πολύ.

Μια πράσινη πλούσια σαλάτα είναι η απόλυτη αρμονία και για περισσότερη βιταμίνη C, προσθέτουμε και πολύχρωμες πιπεριές.

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά / Χρόνος Παρασκευής 25 λεπτά  / Εύκολο

Κοτόπουλο με σόγια και σουσάμι

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους

300 γρ. ρύζι επιλογής μας, βρασμένο

25 γρ. καστανή ζάχαρη

240 ml νερό εμφιαλωμένο

5 κ.σ. σόγια sauce

3 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. σιμιγδάλι

2 κ.σ. κρύο νερό

1 κ.σ. σκόρδο, λιωμένο

1 κ.σ. σουσάμι

Ηλιέλαιο

Τρόπος Παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη σόγια sauce και ανάβουμε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει το βρασμός.

Σε μικρό μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το νερό, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πυκνώσει η σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.

Τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε για 8 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα, μέχρι να «ψηθεί» το κοτόπουλο για 12-15 λεπτά.

Κατεβάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο το ζεστό ρύζι και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.

Προηγούμενο άρθροΜακαρονάδα Cacio e Pepe
Επόμενο άρθροΣυνταγές Vip΄s: Oprah Winfrey

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !