Σουτζουκάκια κεμπάπ

Tips

Μια γευστική δημιουργία που σηματοδοτεί την κουζίνα της Δράμας. Είχαμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε κατά τη διάρκεια του Γαστρονομικού Φεστιβάλ της Δράμας, που με απόλυτη επιτυχία διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων της Δράμας. Είναι πολύ νόστιμα και γίνονται εύκολα.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολη

Σουτζουκάκια κεμπάπ

Από τον chef Jonathan Harnett, Δράμα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμά μοσχάρι

250 γρ. τριμμένη φρυγανιά

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 2 κ.σ. επιπλέον

2 κ.γ. μπαχάρι

2 κ.γ.  ρίγανη

½ φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

250 γρ. γαλοτύρι ή άλλο κρεμώδες τυρί

4 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι

Τρόπος Παρασκευής

Σε ταψί αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λευκό βαλσάμικο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα ντοματάκια στην άκρη.

Ανακατεύουμε το γαλοτύρι ή άλλο κρεμώδες τυρί με λίγο νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει σαν σάλτσα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, τη τριμμένη φρυγανιά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να αναδυθούν τα αρώματα.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, ζυμώνουμε ελαφρά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.

Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα σουτζουκάκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε βάζοντας 2 κουταλιές σάλτσα τυριού σε κάθε πιάτο και από πάνω τα ψητά ντοματάκια.

Δίπλα βάζουμε τα σουτζουκάκια και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα και αρωματικά τα σουτζουκάκια, βάζουμε τον κιμά που έχουμε ζυμώσει στο ψυγείο για 2-8 ώρες, και κατόπιν ζυμώνουμε ελαφρά για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν πλάσουμε τα σουτζουκάκια.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !