Σούπα με άγρια ​​μανιτάρια και τραχανά

Tips

Με τις πρώτες δροσιές μια σούπα μανιταριών είναι ό,τι καλύτερο. Τα άγρια μανιτάρια είναι στην εποχή τους. Αν δεν γνωρίζουμε την προέλευσή των φρέσκων άγριων μανιταριών καλύτερα είναι να τα προμηθευτούμε αποξηραμένα από έγκριτους παραγωγούς. Ο τραχανάς και το πλιγούρι δίνουν άλλη γεύση και το γιαούρτι δένει αρμονικά.

Τα φθινοπωρινά μανιτάρια στη ρίζα μιας καστανιάς στο δάσος του Φαλακρού

Ένα πιάτο που σηματοδοτεί τη βουνίσια κουζίνα της Δράμας, που φημίζεται για τα άγρια μανιτάρια των μοναδικών σε βιοποικιλότητα δασών του Φαλακρού όρους.

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 20 λεπτά

Σούπα με άγρια ​​μανιτάρια και τραχανά

Από τον chef Jonathan Harnett, Δράμα

Yλικά για 4 άτομα

Για 2 λίτρα σπιτικό ζωμό λαχανικών

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

2 κολοκυθάκια

2 καρότα

1 μικρό σέλινο

1 ντομάτα

Για τη σούπα

350 γρ. ανάμεικτα, αποξηραμένα άγρια ​​μανιτάρια επιλογής μας (κανθαρέλες, πορτσίνι, cesearea, grifola)

200 γρ. πλιγούρι

200 γρ. τραχανά ξινό

Γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λάδι δυόσμου

100 γρ. δυόσμου

150 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

Για το λάδι μαϊντανού

100 γρ. μαϊντανό

150 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος Παρασκευής

Πρώτα φτιάχνουμε το λάδι μαϊντανού και το λάδι δυόσμου.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τον δυόσμο και το ελαιόλαδο για 3 λεπτά και σουρώνουμε με το φίλτρο του καφέ ή τουλπάνι.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με τον μαϊντανό.

Κρατάμε και τα δύο λάδια σε μπολάκια στην άκρη.

Σε 2 ½  λίτρα νερό βάζουμε όλα τα λαχανικά να βράσουν για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.

Σουρώνουμε κρατάμε το ζωμό και πολτοποιούμε ελαφρά τα λαχανικά, τα ρίχνουμε και πάλι στο ζωμό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Παράλληλα βάζουμε σε νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.

Στο ζωμό βάζουμε τα μανιτάρια να βράσουν για λίγο.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον τραχανά και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι και μερικές σταγόνες λάδι μαϊντανού και δυόσμου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !