Σπιτική γκρανόλα της Νίκα

Tips

Η γκρανόλα της Νίκα είναι μια υπερτροφή που εκτιμούν όλοι. Προσωπικά την απόλαυσα στο πρωινό του ξενοδοχείου, αλλά της ζήτησα να μου δώσει και ένα μικρό βαζάκι να την πάρω στην Αθήνα έτσι για να έχω αυτή τη μοναδική γεύση και τη δύναμη που χαρίζει.

Η Νίκα είναι και καθηγήτρια στα ΙΕΚ μαγειρικής Καλύμνου άρα οι αυριανοί μάγειρες του νησιού, εκπαιδεύονται από την καλύτερη και θα μάθουν πολλά για την τέχνη που επέλεξαν να ασκήσουν.

Στην δική σας γκρανόλα μπορείτε να βάλετε και τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, φουντούκια, κάσιους και αποξηραμένα φρούτα που αγαπάτε όπως βερίκοκα ή βατόμουρα ή μύρτιλα για ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.

Με την γκρανόλα πασπαλίζουμε το γιαούρτι, την κρέμα ή ακόμα και το παγωτό. Αν θέλουμε τη βάζουμε και στο γάλα.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σπιτική γκρανόλα της Νίκα

Από την χαρισματική Νίκα Κωστοπούλου cheffe, Analeia luxury hotel, Αρμεός Kαλύμνου Νίκα

Υλικά για 10 μερίδες
500 γρ βρώμη σε νιφάδες

80 γρ αμύγδαλα ωμά με τη φλούδα

20 γρ κολοκυθόσπορο

20 γρ σταφίδα μαύρη

20 γρ σταφίδα ξανθή

20 γρ goji berries

20 γρ cranberries

20 γρ ηλιόσπορο ψίχα

300 γρ μέλι Καλύμνιο θυμαρίσιο

4 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

100 ml ηλιέλαιο

Tρόπος παρασκευής
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στο αερόθερμο στους 180οC.

Στη συνέχεια θρυμματίζουμε στο blender τα αμύγδαλα.

Σε μια μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και την κανέλα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και το ηλιέλαιο και το τοποθετούμε στη σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί το μέλι, περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μπολ με τη βρώμη και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί.

Το απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα όσο πιο λεπτή στρώση γίνεται.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC  για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα ελαφρά.

Αφήνουμε στην άκρη τη γκρανόλα να κρυώσει καλά και βάζουμε σε μια γυάλα, κλείνοντας ερμητικά.

Πασπαλίζουμε τη γκρανόλα στο γιαούρτι ή τη σερβίρουμε με το γάλα.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !