Συμβουλές και Συνταγή για Μαλακά Τηγανιτά Καλαμαράκια

Tips

Τα τηγανιτά καλαμαράκια είναι ένα δημοφιλές πιάτο που απολαμβάνουμε σε ταβέρνες και εστιατόρια, όμως μπορείτε να τα ετοιμάσετε εξίσου νόστιμα και στο σπίτι. Το μυστικό για τέλεια, μαλακά καλαμαράκια είναι στην προετοιμασία και τη μέθοδο τηγανίσματος.

Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για να ετοιμάσετε τέλεια τηγανιτά καλαμαράκια, καθώς και μια βασική συνταγή για να δοκιμάσετε.

Συμβουλές για Μαλακά Τηγανιτά Καλαμαράκια

Επιλογή του Καλαμαριού: Προτιμήστε φρέσκα καλαμάρια αν είναι δυνατόν, καθώς έχουν καλύτερη γεύση και υφή. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα, βεβαιωθείτε ότι έχουν αποψυχθεί πλήρως και στραγγίξει καλά.

Προετοιμασία: Καθαρίστε καλά τα καλαμάρια αφαιρώντας τα εσωτερικά όργανα, και κόψτε τα σε ροδέλες μεσαίου πάχους. Αυτό θα βοηθήσει να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Αλεύρωμα: Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα αλευριού με λίγο καλαμποκάλευρο για επικάλυψη των καλαμαριών. Το καλαμποκάλευρο θα δημιουργήσει τραγανή υφή.

Τηγάνισμα: Χρησιμοποιήστε άφθονο καθαρό λάδι και φροντίστε να είναι καυτό πριν προσθέσετε τα καλαμάρια. Μην υπερφορτώνετε το τηγάνι, καθώς αυτό θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας και θα κάνει τα καλαμάρια λιπαρά και μαλακά.

Χρόνος Τηγανίσματος: Τα καλαμάρια πρέπει να τηγανίζονται για πολύ λίγο χρόνο, μόνο για 1-2 λεπτά. Η Μαγειρεύονται γρήγορα και η υπερβολική θέρμανση θα τα κάνει σκληρά και «λαστιχένια» σαν τσίχλα.

Συνταγή για Τηγανιτά Καλαμαράκια

Υλικά

500 γρ. καθαρισμένα καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες

1 κούπα αλεύρι

1/4 κούπας καλαμποκάλευρο

Αλάτι και πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες

Ανακατέψτε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαθύ πιάτο.

Περάστε τις ροδέλες καλαμαριού από το μείγμα αλευριού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.

Ζεστάνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τους 180°C.

Τηγανίστε τα καλαμαράκια σε δόσεις για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.

Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε ζεστά με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για επιπλέον γεύση και απολαύστε!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !