Συμβουλές για ένα καλοστρωμένο τραπέζι για καλεσμένους

Tips

Η τραπεζαρία είναι ο χώρος όπου υποδέχεστε τους επισκέπτες σας για ειδικές περιστάσεις και γεύματα. Το στρώσιμο του τραπεζιού σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να είναι αξιοπρεπές και κομψό, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και την καλαισθησία. Εάν επιθυμείτε να μάθετε πώς να στρώσετε το επίσημο τραπέζι σας με στυλ και φινέτσα, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

Επιλέξτε Κατάλληλο Τραπεζομάντηλο

Το πρώτο βήμα στο στρώσιμο του επίσημου τραπεζιού είναι να επιλέξετε ένα κατάλληλο τραπεζομάντηλο. Προτιμήστε λινό ή βαμβακερό ύφασμα με κομψό χρώμα και υφή που να ταιριάζει με το ύφος της εκδήλωσης. Βεβαιωθείτε ότι το τραπεζομάντηλο είναι καθαρό και σιδερωμένο. Εναλλακτικά για μια πιο μοντέρνα διακόσμηση επιλέξτε ένα ράννερ και συνδυάστε το με ταιριαστά σουπλά.

Τοποθετήστε τα πιάτα

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε τα πιάτα στο τραπέζι. Πρώτα το πλατύ πιάτο, και από πάνω το βαθύ.

Τοποθετήστε τα Μαχαιροπίρουνα, Κουτάλια και Πιρούνια

Στο δεξί τμήμα του πιάτου, τοποθετήστε τα μαχαιροπίρουνα με την αιχμή προς τα μέσα, τα κουτάλια στη μέση και τα πιρούνια στο αριστερό μέρος. Βεβαιωθείτε ότι τα μαχαιροπίρουνα είναι στην ίδια ευθεία με το πιάτο.

Τοποθετήστε τα Ποτήρια

Τα ποτήρια τοποθετούνται στο άνω δεξί μέρος του πιάτου. Βάλτε τα ποτήρια για νερό, κρασί και άλλα ροφήματα σε σειρά ανάλογα με τη χρήση τους.

Προσθέστε τις Πετσέτες

Τοποθετήστε τις πετσέτες (χάρτινες ή υφασμάτινες)  στο πάνω μέρος του πιάτου, προσεκτικά διπλωμένες και τοποθετημένες κάθετα.

Δημιουργήστε ένα Κέντρο Ενδιαφέροντος

Για να δώσετε μια επιπλέον πινελιά στο στρώσιμο του τραπεζιού, δημιουργήστε ένα κέντρο ενδιαφέροντος με ένα κεντρικό στοιχείο, όπως μια σύνθεση από λουλούδια, ένα κηροπήγιο ή ένα καλάθι με εποχιακά διακοσμητικά στοιχεία.

Με αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε θέση να στρώσετε το επίσημο τραπέζι σας με στυλ και φινέτσα, δημιουργώντας μια αξιοπρεπή και καλαίσθητη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες σας. Αυτό θα προσθέσει πόντους στην απόλαυση των ειδικών στιγμών που θα μοιραστείτε μαζί τους στο τραπέζι σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !