Το καρπούζι είναι δροσερό, γλυκό, αρωματικό και το πιο εμβληματικό φρούτο του ελληνικού καλοκαιριού. Επίσης, μπορεί να προσφέρει μια εξαιρετική βάση για διάφορα κοκτέιλ. Προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ με καρπούζι που μπορείτε να απολαύσετε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού:
Καρπουζένιο Mojito
Υλικά
2 φέτες καρπούζι αλεσμένο
8-10 φύλλα δυόσμου
Χυμός από 1 λάιμ
1 1/2 μεζούρα λευκό ρούμι
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
Πάγος
Επιπλέον καρπούζι και φύλλα δυόσμου για διακόσμηση
Εκτέλεση
Βάλτε το αλεσμένο καρπούζι και τον δυόσμο σε ένα shaker και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το λευκό ρούμι, τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε με πάγο και διακοσμήστε με φέτες καρπουζιού και φύλλα δυόσμου.
Καρπουζένια Margarita
Υλικά
2 φέτες αλεσμένο καρπούζι
1 1/2 μεζούρα τεκίλα
1/2 μεζούρα Cointreau
Χυμό από μισό λάιμ
Πάγος
Επιπλέον καρπούζι για διακόσμηση
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ, αλέθετε το καρπούζι. Προσθέστε την τεκίλα, το Cointreau και τον χυμό λάιμ και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε το κοκτέιλ σε ποτήρι μαργαρίτας με τριμμένο πάγο και διακοσμήστε με φέτες καρπουζιού.
Καρπουζένιο Spritzer
Υλικά
1 ποτήρι λευκό ελαφρύ κρασί
1 ποτήρι χυμός καρπουζιού
Ανθρακούχο νερό
Φρέσκια μέντα και φέτες καρπουζιού για διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι με πάγο, αναμείξτε το λευκό κρασί και τον χυμό καρπουζιού. Συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε φρέσκια μέντα και φέτες καρπουζιού για διακόσμηση.
Καρπουζένιο Daiquiri
Υλικά
2 φέτες καρπουζιού
2 μεζούρες τεκίλα
1/2 μεζούρα λευκό ρούμι
Χυμός από 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
Πάγος
Επιπλέον καρπούζι για διακόσμηση
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ, αναμειγνύετε τις φέτες καρπουζιού μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε την τεκίλα, το λευκό ρούμι, τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε το κοκτέιλ σε ποτήρι μαργαρίτας με τριμμένο πάγο και διακοσμήστε με φέτες καρπουζιού.