Πώς θα αποφύγετε τις εντάσεις με το σύντροφό σας στις διακοπές

Tips

H αλήθεια είναι ότι όλο το χρόνο η προσμονή για ονειρικές διακοπές ήταν μια όαση μέσα στη δύσκολη καθημερινότητά μας.

Καταστρώνουμε σχέδια για το πώς θα ξεκουραστούμε, πως θα  αναζωογονήσουμε τη σχέση με το σύντροφό μας, πως θα χαρίσουμε περισσότερο χρόνο στα παιδιά μας και πως θα ανασυνταχθούμε, αφού στις διακοπές έχουμε πιο καθαρό μυαλό.

Οι αποφάσεις που παίρνουμε συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι πιο ορθολογιστικές και πιο καθαρές.

Βέβαια, οι διακοπές κρύβουν και κάποιες «παγίδες» σε ότι αφορά τη σχέση μας με τον σύντροφό μας.

Εμείς ερευνήσαμε τον τρόπο και τις προϋποθέσεις για να αποφύγετε τις εντάσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι είναι συχνοί, γιατί περνούν πολύ χρόνο μαζί. Είναι κάτι έξω από τις συνήθειές τους και έτσι ανακαλύπτουν πράγματα και συμπεριφορές, που δεν ήταν γνωστές ή ενοχλητικές στην καθημερινότητά τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο χρόνος που μοιραζόμαστε με τον άνθρωπό μας, στην καθημερινότητά μας είναι ελάχιστος.

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Ξεκαθαρίστε πως θέλετε να είναι οι διακοπές

Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας, πάντα θα πρέπει να συζητήσετε με τον σύντροφό σας πως θέλετε να τις περάσετε. Μην αφήνετε εκκρεμότητες και κυρίως μην παίρνετε χωρίς να τον ενημερώσετε πρωτοβουλίες, που καταλήγουν σε black surprises για εκείνον και σίγουρα θα δημιουργήσουν εντάσεις.

Ξεκαθαρίστε τα πάντα πριν φύγετε.

Αν οι επιθυμίες του συντρόφου σας είναι διαφορετικές από τις δικές σας κάνετε κάποιους συμβιβασμούς, για να βρείτε μια κοινή πορεία. Μην αφήνετε τα πράγματα να εξελιχθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών σας γιατί μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες που οδηγούν σε συγκρούσεις

Οργάνωση

Οργανώστε σωστά τις διακοπές σας. Περιμένατε τόσο καιρό για να τις απολαύσετε, οπότε μην ετοιμάζεστε την τελευταία στιγμή.

Αν υπάρχουν παιδιά η οργάνωση θα πρέπει να γίνει με τη δική σας καθοδήγηση. Έτσι θα γλυτώσετε από τη γκρίνια τους στις διακοπές.

Διεκδικείστε το «δικό» σας χώρο και χρόνο

Το μυστικό για να μην υπάρξουν εντάσεις είναι να κατανοήσετε ότι δεν είναι υποχρεωτικό, να περάσει όλο τον ελεύθερο χρόνο το ζευγάρι μαζί. Δεν πρέπει να νοιώθουμε ενοχές επειδή ο κοινός χρόνος ήταν ελάχιστος στην πόλη.

Να θυμάστε πάντα ότι για να διατηρηθεί υγιής η σχέση, ο καθένας χρειάζεται το δικό του χώρο και χρόνο. Πρέπει να ξεκουραστούμε πραγματικά, γιατί οι διακοπές γίνονται όλο και λιγότερες… Οι λόγοι είναι διάφοροι οικονομικοί, εργασιακοί ή οικογενειακοί …

Ο καθένας μας πρέπει να διαθέτει χρόνο αποκλειστικά για τον εαυτό του, να διασκεδάζει με το δικό του τρόπο και να ασκεί τις δραστηριότητες που τον εκφράζουν.

Αν στον σύντροφό σας δεν αρέσουν τα sports ή το trekking ή η παντελής απραξία στην ξαπλώστρα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα στερηθείτε.

Αν σας αρέσει να μείνετε λίγο περισσότερο με τις φίλες αν κάνετε μαζί διακοπές, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρνηθείτε αυτή τη χαρά.

Αφιερώστε χρόνο για να συμμετέχετε σε κάποια παιχνίδια ή σε σκανταλιές με τα παιδιά σας. Αν εκείνος θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι αφήστε τον να το κάνει.

Δεν σημαίνει ότι στις διακοπές θα πρέπει να περνάτε μαζί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες, είναι μάλλον μη δημιουργικό για τη σχέση σας …

Φροντίστε να ξεκουραστείτε

Διακοπές σημαίνει ανάπαυση και χαλάρωση από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Σε κάποιους αρέσει να κάνουν διακοπές γνωρίζοντας τον κόσμο, νέους ανθρώπους και κάποιοι επιλέγουν προορισμούς ανεξερεύνητους για τους πολλούς. Έτσι οι ρυθμοί δεν πέφτουν … το αντίθετο συμβαίνει.

Αν όμως ο σύντροφός σας δεν είναι ταξιδευτής πιθανόν όπως εσείς, καλύτερα είναι να το ξεχάσετε … γιατί αυτό θα προκαλέσει κόπωση, άγχος και καυγάδες στη συνέχεια.

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια επιλέξτε να τα κάνετε κάποια άλλη χρονική στιγμή με τις φίλες σας ή και μόνη…

Ανακωχή …

Εάν έχουν παρουσιαστεί δυσκολίες στη σχέση σας μην περιμένετε τις διακοπές για να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα. Αν θέλετε να συνεχίσετε τη συνύπαρξη με το σύντροφό σας και ίσως να δοκιμάσετε τα δικά σας όρια, τότε πρέπει να κάνετε ανακωχή … την περίοδο των διακοπών.

Μην ξεχνάτε ότι οι διακοπές δεν ενδείκνυται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, το σίγουρο είναι ότι θα δημιουργηθούν μεγαλύτερες εντάσεις και ίσως οδηγηθεί η κατάσταση σε ρήξη.

Με την ανακωχή θα καταλάβετε αν η σχέση μπορεί να βελτιωθεί με την παρέμβαση ειδικών επιστημόνων. Αν θέλετε να προσπαθήσετε κάντε το μετά τις διακοπές. Είναι καλύτερα.

Ξεκινήστε μια νέα δραστηριότητα μαζί

Οι νέες εμπειρίες που θα μοιραστείτε θα σας φέρουν πιο κοντά σαν ζευγάρι. Το κυριότερο, δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να λιμνάσει η σχέση σας και να αρχίσουν οι εντάσεις.

Ίσως αρχίζοντας μαζί γιόγκα, οινογνωσία, μαθήματα τοπικής κουζίνας, κάποιο σπορ ή ακόμα και κάποιο tour για φωτογραφία, birdwatching ή ψάρεμα θα το χαρείτε και οι δύο και θα έρθετε πιο κοντά.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !