Σπανακοτυρόπιτα με καλαμποκάλευρο

Tips

Η Ήπειρος φημίζεται για τις πίτες που είναι καμωμένες με μαεστρία και πολύ νόστιμες.

Εμείς δοκιμάσαμε μια πανεύκολη πίτα που γίνεται με σπανάκι, κολοκύθι, κρεμμυδάκια, τυριά και καλαμποκάλευρο, χωρίς φύλλο, από τον Γιώργο Παπανδρέου, στο απίθανο εστιατόριο του αγναντεύοντας τη λίμνη των Ιωαννίνων.

Το εστιατόριο The Log

Στην Ήπειρο την ονοματίζουν και μπατσαριά. Είναι από τις παραδοσιακές τους πίτες.

Χρόνος παρασκευής 55 λεπτά /  Εύκολη

Σπανακοτυρόπιτα με καλαμποκάλευρο

Από τον Γιώργο Παπανδρέου, executive chef restaurant The Log, Ιωάννινα

Υλικά για 4 άτομα

600 γρ κολοκύθια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

300 γρ σπανάκι baby

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 αυγά

150 γρ τυρί φέτα, σπασμένη με πιρούνι

150 γρ ανθότυρο τριμμένο

120 γρ καλαμποκάλευρο

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 πρέζες κόλιαντρο ξερό

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για 15 λεπτά και αφού φύγουν τα πολλά υγρά τα στύβουμε με τα χέρια μας.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, το σπανάκι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Έπειτα προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το καλαμποκάλευρο, τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα χυλό.

Αλείφουμε ένα ταψί με μπόλικο ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στο ταψί το χυλό σε ύψος περίπου 2 δάχτυλα.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ελάχιστο καλαμποκάλευρο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ο C για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ροδίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Εάν ο χυλός είναι υγρός μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καλαμποκάλευρο ακόμα.

Αν όμως βάλουμε παραπάνω χυλό στο ταψί θα χρειαστεί και λίγο παραπάνω ψήσιμο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !