Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Tips

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και βλέπουν τη δική τους επιτυχία χωρίς να ζηλεύουν αυτή των άλλων. Η ευτυχία και η σιγουριά τους κάνει να νοιώθουν δυνατοί και δεν έχουν την ανάγκη να κυνηγούν την αποδοχή της «εικόνας» τους από τους άλλους.

Πρόθεσή μας είναι να βρείτε και εσείς τη χαρά της ζωής και την ευτυχία ακολουθώντας κάποια μυστικά αποτελεσματικά.

Αναζητώντας την ευτυχία …  

Το σίγουρο είναι ότι η ευτυχία δεν μας βρίσκει έτσι στα ξαφνικά… Πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς το περιβάλλον, να βάλουμε στόχους και η χαρά της επιτυχίας μετά από αγώνα είναι μεγάλη. Επιλέγουμε δίπλα μας ανθρώπους που νοιώθουν καλά με τον εαυτό τους και με τους γύρω τους. Ανθρώπους που δεν είναι ανταγωνιστικοί, γκρινιάρηδες και αρνητικοί.

Οι τοξικοί δεν έχουν θέση δίπλα μας…

Αισιοδοξία

Οι άνθρωποι που θέλουν και επιζητούν την ευτυχία είναι πάντα αισιόδοξοι, έχουν πάντα τη διάθεση να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Πάντα πιστεύουν ότι τα καλύτερα θα έρθουν και χαίρονται όταν έχουν μια ζωή χωρίς μεγάλα προβλήματα. Η στάση τους είναι θετική και πάντα χαίρονται το φως…

Έχουν πάντα εμπιστοσύνη ότι θα πολεμήσουν τις δυσκολίες και θα καταφέρουν τα καλύτερα.

Γεννημένοι νικητές 

Οι δυνατοί άνθρωποι που κυνηγούν την ευτυχία αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά και άλλες που μοιάζουν ανυπέρβλητες, όπως ένας θάνατος, μια αρρώστια ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο…

Είναι φυσιολογικό να «πέσουν» αλλά βρίσκουν τη δύναμη να σηκωθούν με διάφορους τρόπους. Δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να εγκλωβιστούν στην κατάθλιψη και βρίσκουν δημιουργικούς τομείς για να ξεδώσουν αλλά και να προσφέρουν. Η  εργασιοθεραπεία, τα ταξίδια, οι νέοι φίλοι, το νέο περιβάλλον,  η φιλανθρωπία… χαρίζουν δύναμη και επανέρχονται… νικητές.

Επιζητούν την ευτυχία και τη χαρά

Η ευτυχία είναι μεταδοτική, όπως και η δυστυχία.

Μήπως θα πρέπει πιο συχνά να βλέπουμε φίλους που είναι χαρούμενοι και έχουν τη διάθεση να αστειευτούν, να γελάσουν, να περάσουν όμορφα και όχι αυτούς που γκρινιάζουν και περιφέρουν την δυστυχία τους.

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουμε φίλους που έχουν κάποιο πρόβλημα ή περνούν δύσκολα, αρκεί το πρόβλημα να είναι υπαρκτό και όχι στη φαντασία τους… ναι, τότε οφείλουμε να συμπαρασταθούμε.

Γενναιοδωρία

Οι άνθρωποι που δίνουν και βοηθούν άλλους ανθρώπους χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα, είναι προνομιούχοι γιατί η χαρά που έδωσαν τους επιστρέφει πολλαπλάσια, εκεί που δεν το περιμένουν… έρχεται ξαφνικά. Τελικά είναι νόμος της ζωής ότι δίνεις παίρνεις σε χρόνο ανύποπτο.

Οι συγκρίσεις δεν ωφελούν

Είναι παγίδα … να θέλετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, που ίσως πέτυχαν περισσότερα πράγματα με λιγότερο κόπο. Μην βλέπετε μόνον την κορυφή του παγόβουνου γιατί, η κρυφή του πλευρά που χάνεται μέσα στη θάλασσα μπορεί να κρύβει πόνο, απογοητεύσεις, υπερπροσπάθεια ή και έλλειψη αυτοεκτίμησης. “Κάθε σύγκριση μπορεί να είναι βάναυσα τοξική” όπως έλεγε και ο Camus.

Aποφόρτιση

Ψάξτε να βρείτε τον τρόπο που θα σας αποφορτίζει από το stress και παράλληλα βρείτε το μυστικό σας «πεδίο» που θα φορτίσετε τις μπαταρίες σας … Βρείτε τον τρόπο να αντλήσετε δύναμη. Ίσως ένα ταξίδι, παρέα με ανθρώπους που θαυμάζετε και εκτιμάτε, ίσως μια νέα εμπειρία, μια ενασχόληση με ένα σπορ … ή αποδράσεις στη φύση. Μην ξεχνάτε ότι όπως έγραφε ο Δάντης « η φύση είναι η τέχνη του Θεού… ας την απολαύσουμε».

Προσαρμοστικότητα

Το να μπορείς να προσαρμόζεσαι εύκολα στις καταστάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση της ευτυχίας. Όταν προσαρμόζεσαι στην πραγματικότητα και χαίρεσαι τις στιγμές τότε δεν χρειάζονται όνειρα απραγματοποίητα… που μόνον σε απογοητεύουν.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !