Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας.
Κέικ με γιαούρτι και cranberries
Υλικά για 6 άτομα
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
Μισή κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
1 βανιλίνη
¼ κούπας γάλα φρέσκο
3 κ.σ γιαούρτι
4 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού Grand Marnier
3 κ.σ cranberries + 1 κ.σ. αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να «αφρατέψουν» και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το λικέρ και το αλάτι.
Τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αλλά να έχει κρεμώδη υφή.
Ανακατεύουμε τα cranberries με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά με την μαρίζ.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα ή βάζουμε λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.
Με ένα μαχαιράκι ελέγχουμε αν ψήθηκε το κείκ καλά, αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και το βγάζουμε από τη φόρμα.
Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή ακόμα το περιχύνουμε και με γλάσο πορτοκαλιού αν μας αρέσει και σερβίρουμε σε φέτες.
Συνταγή από την Έφη Μαρκοζάνες