Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας.

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Υλικά για 6 άτομα

1 ½  κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1  κ.σ μπέικιν πάουντερ

Μισή κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

¾  κούπας ζάχαρη κρυσταλλική

2 αυγά

1 βανιλίνη

¼  κούπας γάλα φρέσκο

3 κ.σ γιαούρτι

4 κ.σ χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού Grand Marnier

3 κ.σ  cranberries + 1 κ.σ. αλεύρι

2 πρέζες αλάτι

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να «αφρατέψουν» και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το λικέρ και το αλάτι.

Τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αλλά να έχει κρεμώδη υφή.

Ανακατεύουμε τα cranberries με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά με την μαρίζ.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα ή βάζουμε λαδόκολλα.

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.

Με ένα μαχαιράκι ελέγχουμε αν ψήθηκε το κείκ καλά, αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και το βγάζουμε από τη φόρμα.

Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή ακόμα το περιχύνουμε και με γλάσο πορτοκαλιού αν μας αρέσει και σερβίρουμε σε φέτες.

Συνταγή από την Έφη Μαρκοζάνες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Πως θα βοηθήσουμε έναν φίλο να «φύγει» από μια τοξική σχέση;

H δύσκολη εποχή που ζούμε δημιουργεί άγχος, αβεβαιότητα, κατάθλιψη και κάποιες φορές περίεργες συμπεριφορές. Δίπλα μας υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας προκειμένου...

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη. Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και...

Ραβανί με μαστίχα και σάλτσα κόκκινη φρουτένια

Ένα γλυκό παραδοσιακό στην τέλεια έκφανσή του. Η Μαρίνα μας χαρίζει το επτασφράγιστο μυστικό με το αρωματικό σιρόπι και τον τρόπο σιροπιάσματος που κάνει...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !