Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Tips

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα…

Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη και εύθραυστη περιοχή του σώματος αφού είναι εκτεθειμένη στον ήλιο και στο κρύο και συνήθως δεν της δίνουμε τη φροντίδα που της πρέπει…   Για να διατηρείται ομαλή και τονισμένη η επιδερμίδα του ντεκολτέ μας, πρέπει να υιοθετηθούν ορισμένα αντανακλαστικά το συντομότερο δυνατό.

Οι καλές ή κακές συνήθειες

Το ντεκολτέ είναι το ίδιο εκτεθειμένη περιοχή όπως και το πρόσωπο και πρέπει να προστατεύεται από τον ήλιο αλλά και το κρύο.

Η στάση επίσης επιδρά στην χαλάρωση πρέπει να φροντίζουμε να σηκώνουμε συχνά τα χέρια και να τεντώνουμε το στήθος προς τα επάνω με διατάσεις.

Το βράδυ αν κοιμάστε στο πλάι και το βάρος του στήθους πέφτει από τη μια πλευρά, το σίγουρο είναι ότι θα κάνετε μια βαθιά ρυτίδα στη μέση.

Μήπως πρέπει να προσπαθήσετε να κοιμάστε ανάσκελα για να έχετε ωραίο στήθος… Η ομορφιά θέλει θυσίες.

Μassage, scrub και ενυδάτωση

Με την πάροδο του χρόνου και το βάρος του στήθους το ντεκολτέ χάνει την ελαστικότητά του και το κολλαγόνο του και έτσι επιταχύνεται η εμφάνιση χαλάρωσης και γήρανσης.

Έτσι έχει ανάγκη από ιδιαίτερη περιποίηση όπως αυτή που κάνουμε στο πρόσωπό μας..

Επίσης το massage είναι απαραίτητο προκειμένου να βοηθήσουμε την αποστράγγιση των τοξινών και την αναζωογόνηση των κυττάρων.

Οι κυκλικές κινήσεις σε σχήμα οκτώ γύρω από το στήθος και φορά προς τα πάνω μέχρι το λαιμό θα βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος.

Το δέρμα της περιοχής του ντεκολτέ θα πρέπει να απολεπίζεται τακτικά για να βελτιωθεί η υφή του και να γίνει λαμπερό.

Προσοχή όμως το τρίψιμο πρέπει να είναι απαλό και εντελώς συγκεκριμένο. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ένα scrub προσώπου παρά ένα scrub σώματος με μεγαλύτερους κόκκους, που θα μπορούσαν να ερεθίσουν το δέρμα.

Υπάρχουν ειδικές κρέμες για την περιοχή του ντεκολτέ και το λαιμό χωρίς πλούσια υφή ώστε να μην κινδυνεύουμε από χαλάρωση του δέρματος.

Στο κρύο νερό λέμε ναι…

Το κρύο διεγείρει τη μικροκυκλοφορία, που βοηθά στην καταπολέμηση της χαλάρωσης του δέρματος συσφίγγοντας τους πόρους.

Στο τέλος του μπάνιου σας με το ντους περάστε λίγο κρύο νερό πάνω στο ντεκολτέ και το στήθος σας … θέλει λίγο θάρρος αλλά το αποτέλεσμα είναι άμεσο.

Ένα άλλο κόλπο ομορφιάς για ένα έντονο και άμεσο αποτέλεσμα σύσφιξης, είναι να τοποθετήσετε μια ελαφρά υγρή πετσέτα στην κατάψυξη για λίγα λεπτά.

Αμέσως μετά απλώστε την στο στήθος σας και το ντεκολτέ και αφήστε την για 2 λεπτά.

Μια ακόμα έξυπνη κίνηση είναι να διατηρείτε τα προϊόντα περιποίησης δροσερά στο ψυγείο ώστε να συσφίγγουν την επιδερμίδα αποτελεσματικά.

Μακιγιάζ

Όπως το πρόσωπο έχει ανάγκη λάμψης έτσι και το ντεκολτέ έχει τις δικές του ανάγκες για μακιγιάζ ώστε να τονιστεί και να αποκτήσει ωραία υφή το δέρμα καλύπτοντας έξυπνα τα όποια σημάδια χαλάρωσης.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !