Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν καλύπτουν τα χρώματα και την ομορφιά του φαγητού μας. Τελευταία αρχίζει να γίνεται τάση γιατί όπως λένε οι Γάλλοι, «απολαμβάνεις το καλό τυρί όταν σκάει στο δόντι».

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παπαρδέλες τριών χρωμάτων, για ακόμα περισσότερο χρώμα και γεύση.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολη

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μοσχάρι κόντρα φιλέτο χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

500 γρ. παπαρδέλες

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο

2 μέτρια καρότα, τριμμένα

3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο

200 γρ. γραβιέρα, σε τριγωνάκια ψιλοκομμένα

1 κύβος ζωμού βοδινού

νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Σχοινόπρασο

Τρόπος παρασκευής

Σε  κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε και το κρέας και το σοτάρουμε γυρίζοντάς το με λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις τομάτες, τη ζάχαρη, μισό ποτήρι νερό ζεστό, τον κύβο βοδινού και σιγομαγεύουμε για 40 – 50  λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Παράλληλα σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μόλις κοχλάσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις παπαρδέλες.

Βράζουμε al dente για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και 1 λεπτό λιγότερο.

Σουρώνουμε τις παπαρδέλες και τις ρίχνουμε απευθείας στην κατσαρόλα με το κρέας.

Ανακινούμε την κατσαρόλα να ενσωματωθούν οι παπαρδέλες στη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από πάνω βάζουμε τα τριγωνάκια τυριού.

Συνταγή : από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα, Ναύπακτος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !