Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν καλύπτουν τα χρώματα και την ομορφιά του φαγητού μας. Τελευταία αρχίζει να γίνεται τάση γιατί όπως λένε οι Γάλλοι, «απολαμβάνεις το καλό τυρί όταν σκάει στο δόντι».

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παπαρδέλες τριών χρωμάτων, για ακόμα περισσότερο χρώμα και γεύση.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολη

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μοσχάρι κόντρα φιλέτο χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

500 γρ. παπαρδέλες

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο

2 μέτρια καρότα, τριμμένα

3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο

200 γρ. γραβιέρα, σε τριγωνάκια ψιλοκομμένα

1 κύβος ζωμού βοδινού

νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Σχοινόπρασο

Τρόπος παρασκευής

Σε  κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε και το κρέας και το σοτάρουμε γυρίζοντάς το με λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις τομάτες, τη ζάχαρη, μισό ποτήρι νερό ζεστό, τον κύβο βοδινού και σιγομαγεύουμε για 40 – 50  λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Παράλληλα σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μόλις κοχλάσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις παπαρδέλες.

Βράζουμε al dente για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και 1 λεπτό λιγότερο.

Σουρώνουμε τις παπαρδέλες και τις ρίχνουμε απευθείας στην κατσαρόλα με το κρέας.

Ανακινούμε την κατσαρόλα να ενσωματωθούν οι παπαρδέλες στη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από πάνω βάζουμε τα τριγωνάκια τυριού.

Συνταγή : από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα, Ναύπακτος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Πως θα βοηθήσουμε έναν φίλο να «φύγει» από μια τοξική σχέση;

H δύσκολη εποχή που ζούμε δημιουργεί άγχος, αβεβαιότητα, κατάθλιψη και κάποιες φορές περίεργες συμπεριφορές. Δίπλα μας υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας προκειμένου...

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη. Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !