Πίτουρο βρώμης … ένα must για ισορροπημένη διατροφή

Tips

Το πίτουρο βρώμης είναι πολύ πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνη, ιχνοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία, φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο.

Αναγνωρισμένα είναι τα οφέλη του πίτουρου βρώμης για τη βελτίωση της σιλουέτας, και έχει υιοθετηθεί από τη γνωστή δίαιτα Dukan,

Το πίτουρο βρώμης είναι ένας σύμμαχος για την υγεία και αναφέρεται όλο και πιο συχνά από τους διατροφολόγους.

Είναι γνωστό ότι έχει την ικανότητα να απορροφά περίπου 30 φορές τον όγκο του νερού, και έτσι στο στομάχι διογκώνεται και αυξάνεται ο κορεσμός με το τέλος του γεύματος.

Για καλύτερη απόδοση από πλευράς φυτικών ινών συνδυάστε το πίτουρο βρώμης με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες.

Τα οφέλη για την υγεία

Η τακτική κατανάλωσή του, θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στον μεταβολισμό των ατόμων με προδιαβήτη.Σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 θα βοηθούσε μόνον αν συνδεόταν με ειδική δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη.

Το πίτουρο βρώμης είναι το πρώτο από τα φυσικά τρόφιμα που έλαβε πιστοποίηση από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και επιτρέπεται να αναγράφεται ότι το προϊόν συστήνεται για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και έχει επίδραση στη ρύθμιση της χοληστερόλης.

Συμβάλει επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και στην πέψη.

Όμως προσοχή το πίτουρο βρώμης δεν επιτρέπεται να καταναλώνεται από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη

Πως μπορούμε να το εντάξουμε καλύτερα στη διατροφή μας

Να φτιάχνουμε μπάρες βρώμης για snack.

Μπισκότα με βρώμη, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Να πασπαλίζουμε το γιαούρτι μας με βρώμη, μέλι και φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Με το γάλα μας προσθέτοντας και άλλα superfood

Aκόμα μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί στα μπιφτέκια και τους κεφτέδες.

Δοσολογία

Στην αρχή 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα είναι αρκετή για να διασφαλίσετε ότι είναι καλά ανεκτή από το σώμα.

Στη συνέχεια μπορούμε να αυξήσουμε την κατανάλωση σε 2-3 κουταλιές την ημέρα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !