Τα μυστικά για την προσωπική μας ανάπτυξη

Tips

Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια ολιστική διαδικασία. Η γνωριμία του εαυτού μας και οι προσωπικές αξίες δίνουν νόημα στη ζωή.

Για να εξελιχθούμε προσωπικά, θα πρέπει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να αναζητήσουμε ποια είναι η πηγή που χαρίζει νόημα και χαρά στη ζωή μας.

Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια δια βίου διαδικασία και ακολουθώντας τα μυστικά μας θα μπορέσετε να κάνετε μια καινούργια αρχή στη ζωή σας. Το σίγουρο είναι ότι λαμβάνοντας υπόψη τις φιλοδοξίες σας και τις πραγματικές σας ανάγκες, θα ανακαλύψετε τις πραγματικές σας δυνατότητες που βρίσκονταν σε ύπνωση.

Ο τρόπος επικοινωνίας με τους άλλους και η αλλαγή συμπεριφοράς, ίσως είναι ένα από τα κλειδιά για την προσωπική μας ανάπτυξη.

Η αγάπη και η φροντίδα που προσφέρουμε στον εαυτό μας είναι ένα κλειδί ακόμα. Η ανακάλυψη της πηγής της χαράς στη καθημερινότητά μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά. Θα σας χαρίσει ηρεμία, περηφάνια και ο εσωτερικός θυμός, που κάποιοι από εμάς κουβαλάνε και είναι ο πιο επικίνδυνος … θα εξατμισθεί.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να ξεκλειδώνουμε πόρτες κρυφές και φανερές…

Προσέχουμε τον εαυτό μας  

Στη βάση ανθρωπίνων αναγκών της πυραμίδας του Maslow βρίσκονται οι φυσιολογικές ανάγκες του ανθρώπου. Οι ανάγκες για τροφή και ενυδάτωση, η ανάγκη του ύπνο και όλων των φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού πρέπει να ικανοποιούνται καθημερινά. Η επαρκής ικανοποίηση τους είναι θεμελιώδης, πριν φθάσουμε να συζητάμε για την ολοκλήρωση της προσωπικότητά μας και την προσωπική μας ανάπτυξη.

Κάθε διαταραχή σε αυτό τον κύκλο των φυσιολογικών αναγκών έχει μεγάλο αντίκτυπο. Η έλλειψη ύπνου, υγιεινής διατροφής και σωματικής άσκησης θα αναστατώσει σίγουρα τον οργανισμό μας και τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν την υγεία μας.

Ξεκινάμε από τη βάση λοιπόν και προσέχουμε τον οργανισμό μας για να είμαστε υγιείς…

Ξεκαθαρίζουμε ποιες είναι οι προσωπικές μας αξίες…

Θεμελιώνοντας τις προσωπικές μας αξίες θα αποκτήσουμε αρμονία και ηρεμία με τον εαυτό μας. Δεν θα συγκρίνουμε τις αξίες μας και τη συμπεριφορά μας με αυτές των άλλων. Έτσι θα μειώσουμε τα όποια αρνητικά συναισθήματα.

Ξεκαθαρίζουμε τι θέλουμε. Ελευθερία σκέψης, διάκριση στον επαγγελματικό στίβο, ταπεινότητα, αλήθεια, αυθεντικότητα, χιούμορ, δημιουργικότητα, προσήλωση στην οικογένεια …

Όταν ξεκαθαρίζουμε τι ζητάμε από αυτή τη ζωή, τότε θα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους, που έχουμε προδιαγράψει.

Γνωρίζοντας τα βήματα προχωρούμε με αυτοπεποίθηση και η λήψη αποφάσεων είναι πιο εύκολη.

Σημειώνουμε τα θέλω μας λοιπόν και ξεκινάμε από αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για εμάς. Αφιερώνουμε όσο χρόνο χρειάζεται για την ικανοποίηση των «θέλω» μας.

Αυτό είναι βασικό βήμα για την αυτοβελτίωση. Θυμηθείτε δεν παρεκκλίνουμε ποτέ από τις βασικές μας αξίες ζωής.

Διερευνούμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας

Η αυτογνωσία δημιουργεί εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.  Γνωρίζοντας τις δυνατότητές μας μπορούμε να καταστρώσουμε τη στρατηγική, που θα μας βοηθήσει με ασφαλή τρόπο να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αναζητείστε όλο και περισσότερες ευκαιρίες για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας. Μην μένετε ποτέ εφησυχασμένοι και στατικοί σε μια κατάσταση είτε στην εργασία, είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Φροντίστε να προσδιορίσετε τις αδυναμίες σας. Μόνον έτσι μπορούμε με προσπάθεια να τις βελτιώσουμε, αποκτώντας  ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μπορείτε να εστιάσετε ακόμα και σε τομείς που φαίνονται δύσκολοι για εσάς.

ta mystika gia prosopiki anaptixi 3

Δώστε νόημα στη ζωή

Μια ζωή με νόημα μπορεί να σας χαρίσει ευτυχία και χαρά. Βρείτε τον τρόπο να είστε δημιουργικοί και διερευνήστε ποια είναι η δική σας αποστολή σε αυτή ζωή.

Σίγουρα στην εργασία μας διαθέτουμε πολύ χρόνο από τη ζωή μας. Αν δεν μας ικανοποιεί μπορεί να είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη και πηγή άγχους. Αν όμως αγαπάμε την εργασία μας τότε μεταμορφώνεται σε πηγή χαράς και δημιουργικότητας.

Αν κυνηγήσετε το όνειρό σας και επιμένετε, σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία ασχοληθείτε με το αντικείμενο εργασίας που αγαπάτε. Το σίγουρο είναι ότι θα είστε επιτυχημένοι, αρεστοί από εργοδότες και συναδέλφους και θα περνάτε όμορφα και δημιουργικά.

Κάποιες φορές οι σπουδές μας και η εργασία μας μπορεί στην πορεία να αποδειχθούν, ότι δεν είναι αυτές που μας εκφράζουν. Αλλάζουμε πορεία, φροντίζουμε να αποκτήσουμε τα απαραίτητα εφόδια και βγαίνουμε στην αγορά εργασία κυνηγώντας τα όνειρά μας. Θέλει θάρρος, υπομονή και επιμονή.

Άλλοι άνθρωποι δίνουν νόημα στη ζωή τους ασχολούμενοι εθελοντικά σε διάφορες οργανώσεις προσφέροντας βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ή φροντίζοντας για την προστασία του περιβάλλοντος ή φροντίζοντας ζώα.

Ανακαλύψτε την πηγή της χαράς στη ζωή σας

Πολλές είναι οι αιτίες και οι αφορμές που φέρνουν χαμόγελα και χαρά στη ζωή σας και στην καθημερινότητά σας. Ακόμα και ένα χαμόγελο και μια καλημέρα που ανταλλάσσεται με έναν άγνωστο μπορεί να φωτίσει τη μέρα του.

Θυμηθείτε την εποχή της αθωότητας … ίσως η ζωγραφική, οι κατασκευές, οι συγκεντρώσεις φίλων σας έφερναν χαρά… μπορείτε να επαναφέρετε αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητά σας.

Η έκφραση της δημιουργικότητας συχνά προκαλεί χαρά.

Τα ταξίδια επίσης γιατί δημιουργούν σημαντικές αναμνήσεις από τόπους γνωστούς ή άγνωστους, γευστικές δημιουργίες, γνωριμία με νέους ανθρώπους, δράσεις, sport, χρώματα, αρώματα. Το ταξίδι είναι εμπειρία δυνατή και διώχνει κάθε αγχωτική και δυσάρεστη σκέψη.

Θυμηθείτε ένα ταξίδι μπορεί να μας απασχολήσει αρκετό χρόνο, η επιλογή του προορισμού, η γνωριμία του τόπου, ο προγραμματισμός, η αναμονή, το ίδιο το ταξίδι, οι φωτογραφίες, νέοι φίλοι και το μετά … που διαρκεί μια ζωή.

Η καλλιέργεια της θετικής σκέψης είναι ένας ακόμα τρόπος να περνάτε τη ζωή σας πιο όμορφα και καθόλου μίζερα … σας διαβεβαιώνω.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !