Τέλος στους κοριούς με ένα σπιτικό spray και δύο αιθέρια έλαια

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Επικοινωνιολόγος

Ξαφνικά όλος ο κόσμος, όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με τους κοριούς. Έχουν κατορθώσει να αναστατώσουν τον κόσμο, γιατί το δάγκωμά τους προκαλεί φοβερή φαγούρα και αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα μας. Το πρόβλημα είναι ότι πολλαπλασιάζονται ραγδαία και είναι δύσκολο να εξολοθρευτούν. Το μέγεθός τους επιτρέπει να κινούνται χωρίς να γίνονται εύκολα ορατοί.

Αυτή τη στιγμή στη Γαλλία και σε άλλες χώρες υπάρχουν παντού από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα αεροπλάνα μέχρι τα σχολεία, τις υπηρεσίες, στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στα καφέ…

Όλοι ασχολούνται με αυτά τα αντιπαθητικά έντομα, που τρέφονται με το αίμα μας. Τα χημικά εντομοκτόνα καταναλώνονται κατά χιλιάδες, χωρίς να μπορούν να τους εξαφανίσουν. Τα εντομοκτόνα όμως είναι επιβλαβή τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Ο τουρισμός στη Γαλλία είχε μείωση λόγω των ανεπιθύμητων εντόμων. Όπως ήταν αναμενόμενο έκαναν και την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα σε κάποια ξενοδοχεία, άρα τα πράγματα είναι πιεστικά και για εμάς και πρέπει να ετοιμαζόμαστε.

Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε έναν επαναστατικό φυσικό τρόπο για την αντιμετώπισή τους … πρέπει να τους κρατήσουμε μακριά με κάθε θυσία.

Δύο δυνατά αιθέρια έλαια για να γλυτώσετε από τους κοριούς…  

Γαρύφαλλο

Η επίμονη μυρωδιά του αιθέριου ελαίου γαρύφαλλου είναι ο όλεθρος των κοριών. Είναι απόλυτα κατάλληλο για χρήση στο σπίτι, ειδικά στην κρεβατοκάμαρα, που είναι το μέρος, που προτιμούν περισσότερο και δρουν το βράδυ όταν εσείς κοιμάστε… ενώ το πρωί ανακαλύπτετε το πρόβλημα.

Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες στα χέρια μας και το απλώνουμε σε όλο το μήκος των χεριών και τις γάμπες μας.

Μπορούμε να περάσουμε τα παπούτσια και τις κάλτσες μας με ένα πανάκι που έχουμε ρίξει 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Έτσι δεν θα μεταφέρετε έντομα μέσα στο σπίτι, γιατί οι κοριοί μεταφέρονται με τα παπούτσια, τσάντες κλπ.

Θυμηθείτε, δεν απλώνουμε έλαιο στα ρούχα γιατί λερώνει.

Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου – Melaleuca alternifolia

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου του είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά στην απώθηση των εντόμων, χάρη στην διαπεραστική μυρωδιά, που προκύπτει από την παρουσία τερπενικών αλκοολών. Γίνεται σαν θάμνος και είναι όμορφο για διακόσμηση

Αυτό το ποώδες φυτό προέρχεται από την Αυστραλία, και συχνά το φυτεύουν δίπλα από τα σπίτια τους για να κρατήσει μακριά έντομα, ακόμα και τις δηλητηριώδεις αράχνες.

Πως χρησιμοποιείται το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου;

Μπορείτε να βάλετε μερικές σταγόνες μαζί με οινόπνευμα σε αναλογία 3/1 και ανακατεύετε ελαφρά.

Σε γυάλινο με φαρδύ στόμιο βάζουμε το μείγμα και το ακουμπάμε στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στην κρεβατοκάμαρα, που παρέχει πολλές κρυψώνες για τους κοριούς και τα ακάρεα και κανένας ανεπιθύμητος φτερωτός ή μη επισκέπτης δεν θα πλησιάσει… Λέγεται ότι ειδικά οι κοριοί τρελαίνονται και εξαφανίζονται…

Το μυστικό σπιτικό spray που γίνεται σε λιγότερο από 1 λεπτό

Το μυστικό για να κρατήσουμε μακριά τους κοριούς χωρίς χημικά.

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 100 ml βάζουμε

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο Tea Tree

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου ή λεμονιού

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο Γαρύφαλλου

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας Aspic

5 σταγόνες Geranium Rosat πελαργόνιο

Νερό εμφιαλωμένο μέχρι 100 ml

Bάζουμε το καπάκι και το χτυπάμε για να αναμίξουμε το μείγμα.

Είναι έτοιμο για χρήση.

Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο τα αντιπαθητικά έντομα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !