Τυρί Φέτα φουρνιστή με πιπερίτσες και αρωματικά

Tips

Ένα μεζεδάκι που αρέσει σε όλους για να συνοδεύσουμε το κρασί, την μπύρα ή το τσίπουρο. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μπούκοβο, τζίντζερ ή τα μπαχαρικά που μας κάνουν κλικ…

Μαζί με μια σαλάτα ή πατάτες ή ακόμα και ζυμαρικά ναπολιταίν μπορεί να αποτελέσουν ένα πλήρες γεύμα.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Τυρί Φέτα φουρνιστό με πιπερίτσες και αρωματικά

Από την Ειρήνη Γιαννουλάκη, cheffe του Boutique Hotel Irida Chic, Σταλίδα Ηρακλείου 

Υλικά για 2 άτομα

8 ντοματάκια τσέρυ, κομμένα στη μέση

200γρ. τυρί φέτα, σε 2 κομμάτια

1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κάπαρη ή σχοινόπρασο

1 κ.γ. ελιές σε φέτες

3-4 φέτες πιπεριά πράσινη και κόκκινη

1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο, σε φέτες

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Κόβουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο απλώνετε το τυρί φέτα και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι ή ρίγανη.

Στην επιφάνεια του τυριού βάζουμε τα ντοματάκια, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, τις ελιές και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Κλείνουμε τα πακετάκια και τα βάζουμε σε ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.

Ανοίγουμε προσεκτικά τα πακετάκια γιατί ο αχνός είναι καυτός και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αν θέλουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !