Έτσι θα μετακομίσεις πιο εύκολα και ξεκούραστα 

Tips

Η μετακόμιση σε έναν καινούριο χώρο είναι, για να λέμε την αλήθεια, μια διαδικασία κουραστική, χρονοβόρα και αγχωτική. Ωστόσο μια μετακόμιση σημαίνει  νέο ξεκίνημα είναι μια ευκαιρία για ανανέωση και ενδεχομένως μια καλύτερη ζωή.

Με καλή οργάνωση, σωστές προτεραιότητες και τις χρήσιμες συμβουλές που θα βρεις παρακάτω θα δεις που θα τα καταφέρεις  μια χαρά.

Ξεκίνησε με τις εργασίες που απαιτούν χρόνο

Φτιάξε μια λίστα με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο νέο σπίτι πριν τη μετακόμιση, όπως παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αερίου, ίντερνετ και σταθερού τηλεφώνου, συνδρομητικής τηλεόρασης, ύδρευσης κ.λπ. Επίσης, έλεγξε αν χρειάζονται επισκευές, μερεμέτια, βαψίματα και καθαρισμός ώστε να τα ολοκληρώσεις πριν από τη μετακόμιση.

Φτιάξε ένα αρχείο εργασιών

Σημείωσε όλες τις εργασίες με τις οποίες πρέπει να ασχοληθείς και συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία και έγγραφα που χρειάζεσαι σε ένα μέρος. Για μεγαλύτερη ευκολία, φτιάξε ένα ψηφιακό αρχείο στο κινητό ή/και στον υπολογιστή σου ώστε να τα βρίσκεις εύκολα και γρήγορα.

Ενημέρωσε κάθε ενδιαφερόμενο για τη νέα σου διεύθυνση

Η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να δηλωθεί σε αρκετούς ενδιαφερομένους, όπως στους παρόχους ενέργειας και τηλεφωνίας, στην τράπεζα, στον φορέα ασφάλισης, στην εφορία, στον εργοδότη κ.λπ.

Ξεκίνησε από νωρίς να μαζεύεις υλικά συσκευασίας

Επειδή οι κούτες ποτέ δεν θα είναι αρκετές ξεκίνησε να τις συγκεντρώνεις από νωρίς. Ζήτησε από τα μαγαζιά της γειτονιάς σου να σου κρατήσουν τι πιο γερές και αν χρειαστεί αγόρασε μερικές από κάποιο χρωματοπωλείο. Προμηθεύσου επίσης με άφθονες αυτοκόλλητες ταινίες καλής ποιότητας και μαρκαδόρους σε διάφορα χρώματα (παρακάτω θα δεις γιατί).

Διάλεξε μια βολική ημερομηνία

Αν έχεις ευχέρεια επιλογής, διάλεξε μια ημερομηνία που θα σε βολεύει ως προς την εργασία σου, θα υπάρχουν διαθέσιμοι άνθρωποι για να σε βοηθήσουν αλλά και η μετεωρολογική πρόβλεψη θα είναι ευνοϊκή.

Ξεκίνησε το πακετάρισμα

Ξεκίνησε να πακετάρεις όσα αντικείμενα δεν χρειάζεσαι άμεσα και άσε για το τέλος τα πιο απαραίτητα. Αγόρασε λεπτά χαρτιά και κομμάτια φεϊλιζόλ για τα εύθραυστα και μην ξεχνάς σε κάθε κούτα που κλείνεις να σημειώνεις απέξω  το δωμάτιο στο οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί και τί περιέχει. Έτσι, όταν τα πράγματα θα φτάσουν στο νέο σπίτι θα γνωρίζουν όλοι σε ποιο δωμάτιο θα πρέπει να καταλήξει η κάθε κούτα. Μάλιστα για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να μαρκάρεις με διαφορετικό χρώμα την κάθε κούτα ανάλογα με το δωμάτιο που πρέπει να πάει.

Αν το νέο σπίτι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση μπορείς να ξεκινήσεις αρκετές μέρες πριν με δικό σου μέσο να μεταφέρεις κάποια αντικείμενα που προορίζονται για τις ντουλάπες και τα ντουλάπια, όπως ρουχισμό, πιατικά κατσαρολικά κ.α.

Τέλος, για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη πριν πακετάρεις ξεκαθάρισε όσα πράγματα δεν χρειάζεσαι και δώρισέ τα.  Έτσι θα έχεις λιγότερα να τακτοποιήσεις στον νέο σου χώρο.

Προετοιμάσου για τις πρώτες μέρες στο νέο σπίτι

Οι πρώτες μέρες στο καινούριο σπίτι σίγουρα θα είναι απαιτητικές και γεμάτες από κούραση. Για αυτό θα βοηθήσει να προετοιμαστείς από νωρίς. Μαγείρεψε ή ζήτησε από δικούς σου ανθρώπους να ετοιμάσουν φαγητό για 2-3 μέρες ώστε να μην έχεις  να φροντίσεις και για το μαγείρεμα. Ετοίμασε μια βαλίτσα με όλα τα απαραίτητα, σαν να πήγαινες ταξίδι. Έτσι θα έχεις πρόχειρες μερικές αλλαξιές, τα καλλυντικά σου, τα φάρμακά σου και ό,τι άλλο θεωρείς αναγκαίο και δεν θα ψάχνεις μέσα στις κούτες χάνοντας πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.

Με υπομονή και οργάνωση όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα έχεις βολευτεί στο νέο σου σπίτι. Καλή εγκατάσταση!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !