Το παγωτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια του καλοκαιριού. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό παγωτό με κρέμα γάλακτος και φιστίκια Αιγίνης, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και τη συνταγή μας!
Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 ml γάλα πλήρες
100 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας ή μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης, (80 γραμμάρια αλεσμένα σε σκόνη και 20 γραμμάρια ψιλοκομμένα)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας ή το μέλι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά.
Μόλις το μίγμα έχει κρυώσει, προσθέστε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης και ανακατέψτε καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την παραγωγή παγωτού.
Αν δεν έχετε, βάλτε το μίγμα σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Ανακατεύετε το μίγμα κάθε 30 λεπτά για τις πρώτες 2-3 ώρες για να αποφύγετε τη δημιουργία κρυστάλλων.
Για να το σερβίρετε πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και στολίστε με ένα κομμάτι δυόσμου ή μέντας.