Το ροζ αλάτι Ιμαλαϊων

Τα μυστικά των Chef

Tο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων συλλέγεται από στους πρόποδες των βουνών του Πακιστάν, μέσα από σπηλιές στην περιοχή Πουντζάμπ. Χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα στις σαλάτες και στις γευστικές σας δημιουργίες. Επίσης προσφέρεται και για ένα ξεχωριστό σερβίρισμα, αφού χρησιμοποιώντας κρυστάλλους ροζ αλατιού, οι φέτες καπνιστού σολομού ή άλλα ψάρια και όχι μόνον αναδεικνύονται.

Από πολλούς πιστεύεται ότι το ροζ αλάτι των Ιμαλαΐων είναι πιο ευεργετικό για τον οργανισμό μας από ότι το θαλασσινό.

Ας εξετάσουμε λοιπόν ποιες είναι οι διαφορές από το θαλασσινό αλάτι;

Ομοιότητες και διαφορές

  • Τόσο το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, όσο και το θαλασσινό αλάτι απαρτίζονται κυρίως από χλωριούχο νάτριο.
  • Η περιεκτικότητα του χλωριούχου νατρίου στο αλάτι Ιμαλαΐων είναι χαμηλότερη, αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή.

Το αλάτι Ιμαλαΐων

  • Είναι πιο πλούσιο σε μαγνήσιο, 100 φορές περισσότερο από το θαλασσινό αλάτι.
  • Έχει περισσότερο ασβέστιο υπολογίζεται τέσσερεις φορές περισσότερο.
  • Έχει περισσότερο κάλιο, υπολογίζεται 3 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα.
  • Όμως οι περιεκτικότητες των συγκεκριμένων στοιχείων και στα δύο άλατα είναι πολύ μικρές σε ποσόστωση οπότε δεν θεωρείται κάτι ιδιαίτερο και ευεργετικό για τον οργανισμό μας.
  • Επίσης, περιέχει λιγότερο ιώδιο από το ιωδιούχο επιτραπέζιο αλάτι, γεγονός, οπότε αυτό είναι αρνητικό.
  • Το ροζ αλάτι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση πρόσληψης νατρίου και έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία αν και διατροφικά δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από το θαλασσινό αλάτι.

Άλλωστε οποιοδήποτε αλάτι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Τελικά δεν αποδεικνύεται επιστημονικά ότι το αλάτι Ιμαλαΐων θα μπορούσε να αντικαταστήσει το θαλασσινό για λόγους υγείας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα  

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !