Το ροζ αλάτι Ιμαλαϊων

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Tο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων συλλέγεται από στους πρόποδες των βουνών του Πακιστάν, μέσα από σπηλιές στην περιοχή Πουντζάμπ. Χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα στις σαλάτες και στις γευστικές σας δημιουργίες. Επίσης προσφέρεται και για ένα ξεχωριστό σερβίρισμα, αφού χρησιμοποιώντας κρυστάλλους ροζ αλατιού, οι φέτες καπνιστού σολομού ή άλλα ψάρια και όχι μόνον αναδεικνύονται.

Από πολλούς πιστεύεται ότι το ροζ αλάτι των Ιμαλαΐων είναι πιο ευεργετικό για τον οργανισμό μας από ότι το θαλασσινό.

Ας εξετάσουμε λοιπόν ποιες είναι οι διαφορές από το θαλασσινό αλάτι;

Ομοιότητες και διαφορές

  • Τόσο το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, όσο και το θαλασσινό αλάτι απαρτίζονται κυρίως από χλωριούχο νάτριο.
  • Η περιεκτικότητα του χλωριούχου νατρίου στο αλάτι Ιμαλαΐων είναι χαμηλότερη, αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή.

Το αλάτι Ιμαλαΐων

  • Είναι πιο πλούσιο σε μαγνήσιο, 100 φορές περισσότερο από το θαλασσινό αλάτι.
  • Έχει περισσότερο ασβέστιο υπολογίζεται τέσσερεις φορές περισσότερο.
  • Έχει περισσότερο κάλιο, υπολογίζεται 3 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα.
  • Όμως οι περιεκτικότητες των συγκεκριμένων στοιχείων και στα δύο άλατα είναι πολύ μικρές σε ποσόστωση οπότε δεν θεωρείται κάτι ιδιαίτερο και ευεργετικό για τον οργανισμό μας.
  • Επίσης, περιέχει λιγότερο ιώδιο από το ιωδιούχο επιτραπέζιο αλάτι, γεγονός, οπότε αυτό είναι αρνητικό.
  • Το ροζ αλάτι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση πρόσληψης νατρίου και έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία αν και διατροφικά δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από το θαλασσινό αλάτι.

Άλλωστε οποιοδήποτε αλάτι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Τελικά δεν αποδεικνύεται επιστημονικά ότι το αλάτι Ιμαλαΐων θα μπορούσε να αντικαταστήσει το θαλασσινό για λόγους υγείας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα  

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !