Βίδες φουρνιστές

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Γίνεται πολύ εύκολα και είναι από τα φαγητά που μαγειρεύει ο 12χρονος γιός μου για τους φίλους του, με δική μου επίβλεψη.Την ίδια συνταγή μπορείτε να την φτιάξετε και με ντοματένια σάλτσα αλλά αυτή τη φορά τους άρεσε με ελάχιστη κρέμα γάλακτος και ήταν πολύ νόστιμη.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Βίδες φουρνιστές

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο ζυμαρικά βίδες

100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

100 ml κρασί λευκό

300 γρ. ζαμπόν και μπέικον σε κυβάκια

150 γρ. κασέρι, τριμμένο

100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και μειώνουμε το χρόνο βρασμού κατά 2 λεπτά. Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζουμε.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ζαμπόν και το μπέικον και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

«Σβήνουμε» με κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και μισό φλιτζάνι από το νερό που κρατήσαμε.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 3 λεπτά.

Βάζουμε σε πυρέξ τις βίδες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ανακατεύοντας ελαφρά.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-18 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Βγάζουμε προσεκτικά από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας το φαγητό μας στο τραπέζι.

Συνταγή: Μαριέττα Αλεξίου

Προηγούμενο άρθρο8 Tips για καλύτερη πέψη
Επόμενο άρθροΤο ροζ αλάτι Ιμαλαϊων

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !