Βίδες φουρνιστές

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Γίνεται πολύ εύκολα και είναι από τα φαγητά που μαγειρεύει ο 12χρονος γιός μου για τους φίλους του, με δική μου επίβλεψη.Την ίδια συνταγή μπορείτε να την φτιάξετε και με ντοματένια σάλτσα αλλά αυτή τη φορά τους άρεσε με ελάχιστη κρέμα γάλακτος και ήταν πολύ νόστιμη.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Βίδες φουρνιστές

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο ζυμαρικά βίδες

100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

100 ml κρασί λευκό

300 γρ. ζαμπόν και μπέικον σε κυβάκια

150 γρ. κασέρι, τριμμένο

100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και μειώνουμε το χρόνο βρασμού κατά 2 λεπτά. Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζουμε.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ζαμπόν και το μπέικον και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

«Σβήνουμε» με κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και μισό φλιτζάνι από το νερό που κρατήσαμε.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 3 λεπτά.

Βάζουμε σε πυρέξ τις βίδες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ανακατεύοντας ελαφρά.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-18 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Βγάζουμε προσεκτικά από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας το φαγητό μας στο τραπέζι.

Συνταγή: Μαριέττα Αλεξίου

Προηγούμενο άρθρο8 Tips για καλύτερη πέψη
Επόμενο άρθροΤο ροζ αλάτι Ιμαλαϊων

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !