Το σφουγγάτο του καλοκαιριού

Tips

Μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων που γίνεται σε χρόνο Dt και αρέσει πολύ… Ένα ακόμα αστέρι της κρητικής κουζίνας. Το μυστικό της μακροζωίας των κρητικών όπως μας είπε η Ειρήνη,  είναι η ωραία παρέα, το γέλια, η καλοπέραση και ένα φαγητό που θρέφει σώμα και νου, που θα το απολαύσετε, ανταμείβοντας τον εαυτό σας.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

 Το σφουγγάτο του καλοκαιριού

Από την Ειρήνη Γιαννουλάκη, cheffe του Ιrida wine restaurant, στο Irida, Boutique Hotel & Spa Irida Chic, Σταλίδα Ηρακλείου 

 Υλικά για 4 άτομα

8 φρέσκα αυγά

700 γρ. κολοκυθάκια

300 γρ. πατάτες

150 γρ. ντομάτες

1  φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου

300 γρ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα χαράζουμε στα τέσσερα και τα κόβουμε σε κύβους.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις χαράζουμε στα τέσσερα και τις κόβουμε σε κύβους.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και το αφήνουμε να «κάψει».

Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια με τις πατάτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε σταδιακά και 2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο και προσθέτουμε την ντομάτα, που έχουμε κόψει σε κύβους.

Προσθέτουμε και τα φύλλα δυόσμου, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν.

Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και τα αλατιπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε τα αυγά στο τηγάνι, πρώτα περιμετρικά και μετά καλύπτοντας τα λαχανικά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ώστε να ψηθεί και να ροδίσει ομοιόμορφα.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια του σφουγγάτου ώστε να βοηθήσουμε τα αυγά να απορροφήσουν καλύτερα το ελαιόλαδο και να ψηθούν.

Γυρνάμε με προσοχή, το σφουγγάτο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Αφού ροδοκοκκινήσει το βγάζουμε σε ξύλινη επιφάνεια και κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε σαν τούρτα…

Μικρά μυστικά

Μπορείτε να απολαύσετε το σφουγγάτο με μια καλή ξυνομυζήθρα Κρήτης ή τρίβοντας μια καλή φέτα.

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε τα λαχανικά, που αγαπάτε…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !