Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Tips

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τορτίγιες ολικής άλεσης, σάλτσα άνηθου ή τυρί κρέμα, βοτάνια ή πράσινες σαλάτες. Μια μπουκιά δύναμης … αν έχουμε καλεσμένους κόβουμε τις τορτίγιες διαγώνια και τις αραδιάζουμε σε πιατέλες διακοσμώντας με φρούτα ή λαχανικά. Φρεσκάδα, γεύση και πολύ χρώμα.

Xρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολα

Tορτίγιες με σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες μαλακές τορτίγιες ολικής άλεσης

180 γρ. κατίκι Δομοκού ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί

4 μεγάλες φέτες σολομό καπνιστό

2-3 κ.σ. άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο

4 φύλλα iceberg

Χυμό από μισό λεμόνι ή μοσχολέμονο

Ξύσμα από μισό λεμόνι ή μοσχολέμονο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε τις τορτίγες και τις αλείφουμε με το κρεμώδες τυρί.

Πασπαλίζουμε με άνηθο ή μάραθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι όλη την επιφάνεια.

Απλώνουμε τις φέτες σολομού κόβοντάς τες ορθογώνια.

Από πάνω βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και κομμάτια από το iceberg.

Ρολάρουμε τις τορτίγιες και τις κόβουμε σε κομμάτια διαγώνια ή οριζόντια στο μέγεθος που θέλουμε.

Αραδιάζουμε σε πιατέλα τα ρολά σολομού, τα καλύπτουμε με διαφάνεια και αν θέλουμε τα ρολάκια μας δροσερά τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και στην άκρη διακοσμούμε με ένα φρούτο και φυλλαράκια γλιστρίδας.

Μικρά μυστικά

Αν δεν μας αρέσει το κρεμώδες τυρί τότε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αβοκάντο λιωμένο και μοσχολέμονο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !