Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τορτίγιες ολικής άλεσης, σάλτσα άνηθου ή τυρί κρέμα, βοτάνια ή πράσινες σαλάτες. Μια μπουκιά δύναμης … αν έχουμε καλεσμένους κόβουμε τις τορτίγιες διαγώνια και τις αραδιάζουμε σε πιατέλες διακοσμώντας με φρούτα ή λαχανικά. Φρεσκάδα, γεύση και πολύ χρώμα.

Xρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολα

Tορτίγιες με σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες μαλακές τορτίγιες ολικής άλεσης

180 γρ. κατίκι Δομοκού ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί

4 μεγάλες φέτες σολομό καπνιστό

2-3 κ.σ. άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο

4 φύλλα iceberg

Χυμό από μισό λεμόνι ή μοσχολέμονο

Ξύσμα από μισό λεμόνι ή μοσχολέμονο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε τις τορτίγες και τις αλείφουμε με το κρεμώδες τυρί.

Πασπαλίζουμε με άνηθο ή μάραθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι όλη την επιφάνεια.

Απλώνουμε τις φέτες σολομού κόβοντάς τες ορθογώνια.

Από πάνω βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και κομμάτια από το iceberg.

Ρολάρουμε τις τορτίγιες και τις κόβουμε σε κομμάτια διαγώνια ή οριζόντια στο μέγεθος που θέλουμε.

Αραδιάζουμε σε πιατέλα τα ρολά σολομού, τα καλύπτουμε με διαφάνεια και αν θέλουμε τα ρολάκια μας δροσερά τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και στην άκρη διακοσμούμε με ένα φρούτο και φυλλαράκια γλιστρίδας.

Μικρά μυστικά

Αν δεν μας αρέσει το κρεμώδες τυρί τότε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αβοκάντο λιωμένο και μοσχολέμονο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !