Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο…

Η Πρέβεζα φημίζεται για τις γαρίδες και την γάμπαρη Αμβρακικού, που η αλήθεια είναι ότι πιο νόστιμες δεν έχω δοκιμάσει.

Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολο

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Από τον Ζήση, ψαροταβέρνα «Τρελή γαρίδα» Πρέβεζα

Υλικά για 4 άτομα

14 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες

4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες

60 ml ούζο

200- 250 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή θρούμπη ή ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα γλυκιά πάπρικα

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Παράλληλα σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, γυρίζοντας με τη λαβίδα.

«Σβήνουμε» με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα στις γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει δύο βράσεις.

Προσθέτουμε και τη φέτα και σκεπάζουμε το τηγάνι μαγειρεύοντας για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει κάπως η φέτα.

Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !