Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο…
Η Πρέβεζα φημίζεται για τις γαρίδες και την γάμπαρη Αμβρακικού, που η αλήθεια είναι ότι πιο νόστιμες δεν έχω δοκιμάσει.
Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολο
Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα
Από τον Ζήση, ψαροταβέρνα «Τρελή γαρίδα» Πρέβεζα
Υλικά για 4 άτομα
14 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
60 ml ούζο
200- 250 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή θρούμπη ή ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Παράλληλα σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, γυρίζοντας με τη λαβίδα.
«Σβήνουμε» με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα στις γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει δύο βράσεις.
Προσθέτουμε και τη φέτα και σκεπάζουμε το τηγάνι μαγειρεύοντας για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει κάπως η φέτα.
Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό…