Γαρίδες μαρινάτες

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το άρωμά του στις γαρίδες, που είναι τόσο νόστιμες και θρεπτικές.

Είναι μια μυστική συνταγή χρόνων που μοιράζεται ο Μιχάλης Καζαντζίδης μαζί μας και τον ευχαριστούμε.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Μαρινάρισμα 6-7 ώρες / Εύκολο

Γαρίδες μαρινάτες

Από τον Μιχάλη Καζαντζίδη, μεζεδοπωλείο Τεμπελχανείο, Πρέβεζα

Υλικά

1 κιλό φρέσκες γαρίδες ή καραβίδες

1 λίτρο φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. αλάτι χοντρό

Ηλιέλαιο

Καυτερή ή γλυκιά πάπρικα

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το περίβλημά τους και τις πλένουμε καλά.

Με μυτερό μαχαιράκι αφαιρούμε από την πλάτη το εντεράκι και ξεπλένουμε τις γαρίδες.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει τις βράζουμε, τις ζεματάμε όπως λέμε, για 2 λεπτά.

Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.

Τότε τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πασπαλίζουμε με το αλάτι και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Κλείνουμε το μπολ και το ανακινούμε να πάει ο χυμός και το αλάτι παντού.

Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 ώρες βάζοντάς τες στο ψυγείο, επειδή η θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μπολ με ηλιέλαιο, τις αφήνουμε για λίγο και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με φρεσκοτριμμένα πιπέρια και καπνιστή πάπρικα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !