Γαρίδες μαρινάτες

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το άρωμά του στις γαρίδες, που είναι τόσο νόστιμες και θρεπτικές.

Είναι μια μυστική συνταγή χρόνων που μοιράζεται ο Μιχάλης Καζαντζίδης μαζί μας και τον ευχαριστούμε.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Μαρινάρισμα 6-7 ώρες / Εύκολο

Γαρίδες μαρινάτες

Από τον Μιχάλη Καζαντζίδη, μεζεδοπωλείο Τεμπελχανείο, Πρέβεζα

Υλικά

1 κιλό φρέσκες γαρίδες ή καραβίδες

1 λίτρο φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. αλάτι χοντρό

Ηλιέλαιο

Καυτερή ή γλυκιά πάπρικα

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το περίβλημά τους και τις πλένουμε καλά.

Με μυτερό μαχαιράκι αφαιρούμε από την πλάτη το εντεράκι και ξεπλένουμε τις γαρίδες.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει τις βράζουμε, τις ζεματάμε όπως λέμε, για 2 λεπτά.

Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.

Τότε τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πασπαλίζουμε με το αλάτι και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Κλείνουμε το μπολ και το ανακινούμε να πάει ο χυμός και το αλάτι παντού.

Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 ώρες βάζοντάς τες στο ψυγείο, επειδή η θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μπολ με ηλιέλαιο, τις αφήνουμε για λίγο και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με φρεσκοτριμμένα πιπέρια και καπνιστή πάπρικα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !