Πώς θα κοιμόμαστε καλύτερα τις ζεστές νύχτες;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

O χρυσός κανόνας για έναν ξεκούραστο ύπνο η θερμοκρασία του δωματίου παίζει καθοριστικό ρόλο… Έτσι συνίσταται η σταθερή θερμοκρασία να αγγίζει τους 19-20οC.

πρέπει να κάνουμε όμως όταν η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να φθάνει μέχρι τους 38ο C ή ακόμα περισσότερο;

 Ο ύπνος είναι βασανιστικός γιατί ιδρώνουμε πολύ και αναγκαστικά ξυπνάμε αρκετές φορές μέσα στη νύχτα.

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να δημιουργούμε αέρα στην κρεβατοκάμαρα και στο σπίτι γενικότερα. Ανοίγουμε τα παράθυρα και τις εσωτερικές πόρτες δωματίων κατά τη διάρκεια της νύχτας και μπορούμε να χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες οροφής ή επιδαπέδιους.

Πρέπει να αποφεύγουμε να κατευθύνουμε το ρεύμα του ανεμιστήρα στο πρόσωπο ή στην πλάτη απευθείας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της ψύξης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούμε να αυξομειώσουμε την ένταση ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Οι ανεμιστήρες είναι προτιμότεροι από τα κλιματιστικά που αν τα αφήσουμε ανοιχτά όλη τη νύχτα μπορεί να ξυπνήσουμε με πονόλαιμο και ίσως βήχα.

Δροσερό νερό σε άμεση πρόσβαση

Πάντα δίπλα στο κρεβάτι μας θα πρέπει να έχουμε δροσερό νερό, ιδιαίτερα όταν υπάρχει καύσωνας. Υπάρχουν στην αγορά πολλά είδη θερμός που κρατούν το νερό δροσερό και έτσι πίνετε πολύ ευχάριστα χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούμε και να τρέχουμε στην κουζίνα.

Ένα χλιαρό ντους ό,τι καλύτερο

Πριν πέσουμε για ύπνο ένα ντους με χλιαρό νερό είναι ότι καλύτερο για να ανανεωθούμε γρήγορα. Μπορούμε να τελειώσουμε το ντους με μια γερή δόση κρύο νερό στα πρησμένα πόδια και έτσι δεν θα έχουμε αυτό το αίσθημα βάρους στα πόδια, που ενοχλεί στον ύπνο.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε τα πόδια ψηλά σε μαξιλάρι και έτσι θα κοιμηθούμε πιο ανάλαφρα και το πρωί τα πόδια σας δεν θα είναι πρησμένα και βαριά…

Μπορούμε δίπλα στο κρεβάτι μας να έχουμε ένα σπρέι με δροσερό νερό και να δροσίζουμε κάποιες φορές το πρόσωπό μας. Ξεκουράζει πολύ… Μια νότα δροσιάς στο πρόσωπο, που υποφέρει από την ηλιακή ακτινοβολία… είναι πάντα επιθυμητή.

Κοιμηθείτε γυμνοί …

Είναι πολύ ευχάριστο και υγιεινό να κοιμόμαστε γυμνοί.

Αν πάλι το θεωρείτε πολύ τολμηρό για τα δικά σας δεδομένα, τότε φροντίστε να φοράτε ένα πολύ λεπτό βαμβακερό νυχτικό.

Για το κρεβάτι μας τα σεντόνια πρέπει να είναι βαμβακερά 100%.  Έτσι περιορίζετε κατά το δυνατόν την εφίδρωση.

Αν έχετε μακριά μαλλιά καλό είναι να κάνετε ένα κοτσιδάκι στην κορυφή του κεφαλιού σας. Έτσι θα ιδρώνετε λιγότερο και δεν θα ζεσταίνεστε στην περιοχή του λαιμού.

Αν τυχόν σας πάρει ο ύπνος το μεσημέρι κάτω από την τέντα ή την ομπρέλα ή ακόμα και στη σκιά σε εξωτερικό χώρο φροντίστε να βάλετε αντηλιακό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πάθε ηλιακό έγκαυμα.

Τρώμε ελαφρά

Οι σαλάτες και τα φρέσκα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή για το δείπνο σας. Όταν το δείπνο έχει αρκετά λιπαρά και οι συνδυασμοί πολύπλοκη τότε η πέψη είναι δυσκολότερη και ο οργανισμός καταπονείται.

Όταν κάνει πολύ ζέστη αποφεύγουμε το αλκοόλ γιατί δεν μας ξεδιψά και μας αφυδατώνει.  Απλά φροντίζουμε να είμαστε καλά ενυδατωμένοι.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !