Μousse chocolat με εξαιρετικό ελαιόλαδο

Tips

Ένα γλυκάκι που ξετρελαίνει. Εμείς το δοκιμάσαμε στην πιο light εκδοχή του με ελαιόλαδο εξαιρετικό αντί για κρέμα γάλακτος που έχει υψηλά λιπαρά.

Στον αρχέγονο ελαιώνα στις Γούβες Λακωνίας, η αρμονία ζηλευτή και μετά την γευσιγνωσία το γλυκάκι μας χάρισε επίγευση ζηλευτή…

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά Χρόνος ψύξης 2-3 ώρες/ Πολύ εύκολο

Μousse chocolat με εξαιρετικό ελαιόλαδο

Από την Μαριλένα Καραδήμα, Eumelia Organic Agrotourism Farm.

Υλικά για 4 άτομα

180 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη

120 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

4 ασπράδια αβγών

4 κρόκοι αβγών

130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα

Να θυμήσουμε στις νεότερες νοικοκυρές ότι μπεν μαρί είναι η διαδικασία που βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.

Όταν λιώσει η κουβερτούρα καλά κατεβάζουμε το μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με την μαρίζ.

Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους αβγών με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και μόλις ασπρίσουν τους ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα.

Ρίχνουμε στον κάδο τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Τη μισή την ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ.

Αμέσως μετά προσθέτουμε και την άλλη μισή μαρέγκα.

Αδειάζουμε την mousse σε γυάλινα ατομικά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.

Τα βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

Επιλεκτικά θα μπορούσαμε να σερβίρουμε με σαντιγί φυτική ή να γαρνίρουμε με φυλλαράκια ελιάς, αφού είμαστε στον ελαιώνα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !