Μousse chocolat με εξαιρετικό ελαιόλαδο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γλυκάκι που ξετρελαίνει. Εμείς το δοκιμάσαμε στην πιο light εκδοχή του με ελαιόλαδο εξαιρετικό αντί για κρέμα γάλακτος που έχει υψηλά λιπαρά.

Στον αρχέγονο ελαιώνα στις Γούβες Λακωνίας, η αρμονία ζηλευτή και μετά την γευσιγνωσία το γλυκάκι μας χάρισε επίγευση ζηλευτή…

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά Χρόνος ψύξης 2-3 ώρες/ Πολύ εύκολο

Μousse chocolat με εξαιρετικό ελαιόλαδο

Από την Μαριλένα Καραδήμα, Eumelia Organic Agrotourism Farm.

Υλικά για 4 άτομα

180 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη

120 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

4 ασπράδια αβγών

4 κρόκοι αβγών

130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα

Να θυμήσουμε στις νεότερες νοικοκυρές ότι μπεν μαρί είναι η διαδικασία που βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.

Όταν λιώσει η κουβερτούρα καλά κατεβάζουμε το μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με την μαρίζ.

Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους αβγών με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και μόλις ασπρίσουν τους ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα.

Ρίχνουμε στον κάδο τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Τη μισή την ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ.

Αμέσως μετά προσθέτουμε και την άλλη μισή μαρέγκα.

Αδειάζουμε την mousse σε γυάλινα ατομικά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.

Τα βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

Επιλεκτικά θα μπορούσαμε να σερβίρουμε με σαντιγί φυτική ή να γαρνίρουμε με φυλλαράκια ελιάς, αφού είμαστε στον ελαιώνα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !