Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

Tips

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque.

Eμείς όμως βρήκαμε τον τρόπο πώς να τα αντιμετωπίζουμε με φυσικούς τρόπους.

Ηλιακό έγκαυμα

Εάν ξεχαστούμε στην παραλία χωρίς αντηλιακή προστασία για πολύ ώρα και η ώρα είναι επικίνδυνη είναι πιθανό να υποστούμε ηλιακό έγκαυμα που είναι επώδυνο. Σε προχωρημένες περιπτώσεις το δέρμα κοκκινίζει πολύ, ίσως δημιουργηθούν και φουσκάλες με υγρό και το δέμα ξεφλουδίζει …

Το gel aloe vera ενυδατώνει, επουλώνει και είναι αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες. Απλώνουμε το gel πάνω στο έγκαυμα και το καλύπτουμε με επίδεσμο. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Τσίμπημα σφήκας ή άλλων εντόμων 

Πάντα μαζί μας θα πρέπει να έχουμε ένα αιθέριο έλαιο λεβάντας που είναι όχι μόνον αναλγητικό χάρη στην περιεκτικότητα σε λιναλοόλη αλλά και αντιφλεγμονώδες.

Απλά θα ρίξουμε απευθείας πάνω στο τσίμπημα σταγόνες. Εάν η επιφάνεια είναι εκτεταμένη τότε αραιώνουμε το έλαιο λεβάντας σε ελαιόλαδο.

bee-lies-large-male-palm-close-up

Κάψιμο από το barbeque

Το καλοκαίρι των διακοπών το barbeque αρέσει πολύ γιατί είναι παρείστικο και έχει την πλάκα του…  Μπορούμε να μαζευτούμε με φίλους και να ψήσουμε από ψάρι μέχρι λαχανικά. Ο εξοπλισμός και το αντιπυρικό γάντι πρέπει να φοριούνται και να χρησιμοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος.

Πάντα χρειάζεται προσοχή γιατί τα εγκαύματα καραδοκούν.

Μια εύκολη λύση από τα μυστικά της γιαγιάς βάζουμε μια φέτα πλυμένη ωμή πατάτα αποφλοιωμένη απευθείας πάνω στο έγκαυμα. Το σίγουρο είναι ότι θα σας ανακουφίσει.

Μυικοί πόνοι

Συνήθως συμβαίνουν στους ανθρώπους που τον χειμώνα δεν γυμνάζονται ιδιαίτερα … για να πούμε την αλήθεια δεν μετακινούνται καν από τον καναπέ τους και στις διακοπές καταπιάνονται με όλα τα αθλήματα και τις γυμναστικές επιδείξεις από κωπηλασία μέχρι μπάσκετ και ορειβασία.

Έτσι οι μύες καταπονούνται και αρχίζουν τα πιασίματα, τα τραβήγματα και οι πόνοι.

Τι κάνουμε για να ανακάμψουμε … Αραιώνουμε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου σε νερό και βυθίζουμε την περιοχή που πονά και αργότερα κάνουμε μασάζ με ειδικές αλοιφές.

Μυκητίασεις

Το καλοκαίρι με τη ζέστη γίνονται όλο πιο συχνές οι μυκητιάσεις ειδικά στα πόδια. Μόλις δούμε κοκκινίλα και νιώσουμε φαγούρα έντονη τότε άμεσα ρίχνουμε 2 κουταλιές μαγειρικής σόδας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και βυθίζουμε τα πόδια μας.

Τα αφήνουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά, ότι καλύτερο για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση.

Γαστρεντερίτιδες

Είναι συνηθισμένες το καλοκαίρι γιατί συχνά αλλάζουμε νερό, τρώμε έξω περισσότερο και είμαστε απρόσεκτοι. Τρώμε περισσότερο σε ακατάλληλες ώρες.

Επειδή οι γαστρεντερίτιδες καραδοκούν πάντα πρέπει να έχετε μαζί σας φάρμακα που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας,  για αυτές τις περιπτώσεις.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !