Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque.

Eμείς όμως βρήκαμε τον τρόπο πώς να τα αντιμετωπίζουμε με φυσικούς τρόπους.

Ηλιακό έγκαυμα

Εάν ξεχαστούμε στην παραλία χωρίς αντηλιακή προστασία για πολύ ώρα και η ώρα είναι επικίνδυνη είναι πιθανό να υποστούμε ηλιακό έγκαυμα που είναι επώδυνο. Σε προχωρημένες περιπτώσεις το δέρμα κοκκινίζει πολύ, ίσως δημιουργηθούν και φουσκάλες με υγρό και το δέμα ξεφλουδίζει …

Το gel aloe vera ενυδατώνει, επουλώνει και είναι αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες. Απλώνουμε το gel πάνω στο έγκαυμα και το καλύπτουμε με επίδεσμο. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Τσίμπημα σφήκας ή άλλων εντόμων 

Πάντα μαζί μας θα πρέπει να έχουμε ένα αιθέριο έλαιο λεβάντας που είναι όχι μόνον αναλγητικό χάρη στην περιεκτικότητα σε λιναλοόλη αλλά και αντιφλεγμονώδες.

Απλά θα ρίξουμε απευθείας πάνω στο τσίμπημα σταγόνες. Εάν η επιφάνεια είναι εκτεταμένη τότε αραιώνουμε το έλαιο λεβάντας σε ελαιόλαδο.

bee-lies-large-male-palm-close-up

Κάψιμο από το barbeque

Το καλοκαίρι των διακοπών το barbeque αρέσει πολύ γιατί είναι παρείστικο και έχει την πλάκα του…  Μπορούμε να μαζευτούμε με φίλους και να ψήσουμε από ψάρι μέχρι λαχανικά. Ο εξοπλισμός και το αντιπυρικό γάντι πρέπει να φοριούνται και να χρησιμοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος.

Πάντα χρειάζεται προσοχή γιατί τα εγκαύματα καραδοκούν.

Μια εύκολη λύση από τα μυστικά της γιαγιάς βάζουμε μια φέτα πλυμένη ωμή πατάτα αποφλοιωμένη απευθείας πάνω στο έγκαυμα. Το σίγουρο είναι ότι θα σας ανακουφίσει.

Μυικοί πόνοι

Συνήθως συμβαίνουν στους ανθρώπους που τον χειμώνα δεν γυμνάζονται ιδιαίτερα … για να πούμε την αλήθεια δεν μετακινούνται καν από τον καναπέ τους και στις διακοπές καταπιάνονται με όλα τα αθλήματα και τις γυμναστικές επιδείξεις από κωπηλασία μέχρι μπάσκετ και ορειβασία.

Έτσι οι μύες καταπονούνται και αρχίζουν τα πιασίματα, τα τραβήγματα και οι πόνοι.

Τι κάνουμε για να ανακάμψουμε … Αραιώνουμε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου σε νερό και βυθίζουμε την περιοχή που πονά και αργότερα κάνουμε μασάζ με ειδικές αλοιφές.

Μυκητίασεις

Το καλοκαίρι με τη ζέστη γίνονται όλο πιο συχνές οι μυκητιάσεις ειδικά στα πόδια. Μόλις δούμε κοκκινίλα και νιώσουμε φαγούρα έντονη τότε άμεσα ρίχνουμε 2 κουταλιές μαγειρικής σόδας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και βυθίζουμε τα πόδια μας.

Τα αφήνουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά, ότι καλύτερο για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση.

Γαστρεντερίτιδες

Είναι συνηθισμένες το καλοκαίρι γιατί συχνά αλλάζουμε νερό, τρώμε έξω περισσότερο και είμαστε απρόσεκτοι. Τρώμε περισσότερο σε ακατάλληλες ώρες.

Επειδή οι γαστρεντερίτιδες καραδοκούν πάντα πρέπει να έχετε μαζί σας φάρμακα που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας,  για αυτές τις περιπτώσεις.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !