Τρία Είδη Καλοκαιρινών Κεφτέδων Χωρίς Κρέας

Tips

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε ελαφριά και θρεπτικά γεύματα. Οι κεφτέδες χωρίς κρέας είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ενσωματώσετε περισσότερα λαχανικά και φυτικές πρωτεΐνες στη διατροφή σας. Ακολουθούν τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές για καλοκαιρινούς κεφτέδες χωρίς κρέας.

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

2 μεγάλα κολοκύθια, τριμμένα

1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο

1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη

1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος

1/4 φλιτζανιού αλεύρι

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Τρίψτε τα κολοκύθια και το κρεμμύδι και στραγγίστε τα καλά για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρών.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα κολοκύθια, το κρεμμύδι, τη φέτα, την παρμεζάνα, το αυγό, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Πλάστε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Στραγγίστε τους σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε ζεστούς.

Ρεβιθοκεφτέδες (Φαλάφελ)

Υλικά

1 φλιτζάνι ρεβίθια, μουλιασμένα όλη τη νύχτα

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόλιαντρο

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε έναν πολυκόφτη τροφίμων, ανακατέψτε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κόλιαντρο, το κύμινο, το κόλιαντρο σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.

Πλάστε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Στραγγίστε τους σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε ζεστούς με γιαούρτι ή σάλτσα από ταχίνι.

Κεφτέδες Λαχανικών και Κινόα

Υλικά

1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα

1/2 φλιτζάνι καρότα, τριμμένα

1/2 φλιτζάνι κολοκυθάκια, τριμμένα

1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλιτζανιού αλεύρι βρώμης

1 αυγό

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την κινόα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, την παρμεζάνα, το αλεύρι βρώμης, το αυγό, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Πλάστε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Στραγγίστε τους σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !