Τρίγωνα Πανοράματος γιορτινά

Τα μυστικά των Chef

Γεύση γιορτινή ξεχωριστή

Τα τρίγωνα Πανοράματος είναι το αγαπημένο γλυκό της Θεσσαλονίκης, αφού έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία στο γαστρονομικό χάρτη της Μακεδονίας.

Τις προηγούμενες ημέρες δοκίμασα τα γιορτινά τρίγωνα Πανοράματος και πολύ μου άρεσαν, αφού η κρέμα τους είναι πασπαλισμένη με ξηρούς καρπούς.

Με τον Κωστή τα φωτογραφίσαμε στα έλατα, έτσι για να σας ταξιδέψουμε λίγο…

Η συνταγή δική σας.

Tρίγωνα Πανοράματος με αμύγδαλα

Από τον Κωστή Συντάκα, executive chef

Υλικά

Για το φύλλο

1 πακέτο φύλλο κρούστας πολίτικο

180 γρ. βούτυρο που έχει λιώσει

Για την κρέμα βανίλιας

800 ml γάλα

1 βανίλια

150 γρ. ζάχαρη

70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. κορν φλάουρ

4  κρόκους αυγών φρέσκων

3 κ.γ. μπράντυ

350 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι

350 γρ. ζάχαρη

250 γρ. νερό

λίγες σταγόνες χυμό πορτοκάλι

Για το πασπάλισμα

200 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα

Τρόπος παρασκευής

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 3 λωρίδες κατά μήκος κάθε φύλλου.

Τα σκεπάζουμε με νωπό ύφασμα για να μην ξεραθούν.

Με ένα πινέλο περνάμε τα φύλλα με βούτυρο κάθε λωρίδα ξεχωριστά και βάζουμε την άλλη από πάνω. Τα κάνουμε τρίγωνα και τα κλείνουμε, χωρίς να τα πιέσουμε.

Τέλος κόβουμε τη βάση του τριγώνου στα δύο.

Τα βάζουμε στο ταψί για να ψηθούν και για να παραμείνουν ανοικτά σαν φωλιά, βάζοντας στο καθένα μια μπαλίτσα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε τη κρέμα βανίλια

Κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα για να ζεσταθεί μαζί με την βανίλια σε μέτρια φωτιά.

Σε μεταλλικό μπολ βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα και τέλος το μπράντυ και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα.

Ανακατεύουμε το ζεστό γάλα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το ρίχνουμε ανακατεύοντας απαλά με το σύρμα στο μπολ, με το μείγμα ζάχαρης και αλεύρου.

Βάζουμε πάλι όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει.

Μόλις πάρει βράση η κρέμα ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα για να γίνει πηκτή η κρέμα. Την αδειάζουμε σε μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη εξ επαφής, για να μην γίνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει για 50 λεπτά

Κάθε φορά που την χρησιμοποιούμε την ανακατεύουμε ελαφρά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού ανακατεύοντας για 4 λεπτά.

Όπως είναι ζεστό βουτάμε τα τρίγωνα που έχουν κρυώσει στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα

Αφού κρυώσουν εντελώς γεμίζουμε το κορνέ ζαχαροπλαστικής με τη κρέμα βανίλιας και γεμίζουμε τα τρίγωνα.

Σε ένα μπολάκι έχουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια και ακουμπάμε από την πλευρά της κρέμας για κολλήσουν επάνω.

Τα απολαμβάνουμε όπως είναι.

Μικρά μυστικά

Στη κρέμα μπορούμε να βάλουμε και φυσική βανίλια για πιο δυνατή γεύση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !