Τρίγωνα του Ποσειδώνα

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ. Τα πιτάκια είναι χαραγμένα στο Dna του Έλληνα, οπότε είναι πάντα καλοδεχούμενα.

Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε γέμιση μόνον με γαρίδες και αρωματικά χωρίς τυρί κρέμα.

Εμείς τα δοκιμάσαμε στο Οινοποιείο Μπουτάρη στο Σκαλάνι της Κρήτης και ήταν απίθανα.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολο

Τρίγωνα του Ποσειδώνα

Από το περίφημο εστιατόριο Λαδόκολλα, Ηράκλειο Κρήτης

Υλικά για 4 άτομα

Φύλλο κρούστας

500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

Τυρί κρέμα, κατίκι Δομοκού ή τσαλαφούτι ή ξινομυζήθρα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Μισό ποτηράκι λευκό κρασί

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και  τις ψιλοκομμένες γαρίδες, και μόλις ψηθούν σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί, το αλάτι, το  πιπέρι, τα μυρωδικά και το μίγμα με τις γαρίδες.

Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες. Με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας «ζυγίζουμε» την ποσότητα της γέμισης και τυλίγουμε σε σχήμα τριγώνου.

Τέλος, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε τα τρίγωνα του Ποσειδώνα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Αραδιάζουμε τα τρίγωνα σε πιατέλα που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί για να κρατήσει το λάδι.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !