Πανεύκολα και πολύ νόστιμα. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή ακόμα να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα γάλακτος. Επιλέγουμε το ποτό που αγαπάμε και η γκάμα μεγάλη από ουίσκι μέχρι Grand Marnier και γλυκό κρασί. Τα τρουφάκια διατηρούνται για τρεις ημέρες στο ψυγείο.
Τρουφάκια σοκολάτας
Υλικά
250 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
75 γρ. εκλεκτό βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. κακάο, σε σκόνη
500 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά, εκτός ψυγείου
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά, μόνον τα ασπράδια
2 κ.σ. ουίσκι ή ρούμι ή κονιάκ
Τρόπος παρασκευής
Σε μπεν μαρί βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας να λιώσουν και να έχουμε μια παχύρευστη σοκολάτα, ανακατεύοντας με την μαρίζ.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα και το κονιάκ.
Χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο και αφήνουμε να κρυώσει 2-3 ώρες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο.
Πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας τα τρουφάκια, στο μέγεθος που θέλουμε και τα ρολάρουμε στο κακάο μέχρι να καλυφθούν.
Βάζουμε τα τρουφάκια, σκεπασμένα στο ψυγείο.
Τα βγάζουμε και μετά από 15 λεπτά σερβίρουμε.