Χοιρινό κοντοσούβλι

Τα μυστικά των Chef

Γεύση παιχνιδιάρικη που «θέλει» τη συμμετοχή όλης της οικογένειας αν θέλουμε να το ψήσουμε στην ψησταριά. Αν όμως ζητάμε ευκολία, τότε στο γκριλ του φούρνου μας γίνεται εξίσου νόστιμο και λαχταριστό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί χοιρινού κοτόπουλο ή να έχουμε και τις δύο επιλογές.

Οι πατάτες τηγανιτές και οι σαλάτες δένουν αρμονικά, όπως και η μπύρα.

 Xοιρινό Κοντοσούβλι

 Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό χοιρινό από λαιμό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κομμάτια

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε τέσσερα κομμάτια

1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε τέσσερα κομμάτια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μπολ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Το βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε τα κομμάτια στη σούβλα ή ατομικά σουβλάκια με την εξής σειρά: ένα κομμάτι κρέας, μια κόκκινη πιπεριά, πάλι ένα κομμάτι κρέας και έπειτα μια πράσινη πιπεριά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τα περάσουμε όλα.

Βάζουμε το κοντοσούβλι στην ψησταριά, έχοντας απλώσει τα κάρβουνα ομοιόμορφα σε όλη τη σούβλα. Το ψήνουμε για περίπου 2 ώρες σε δυνατή φωτιά.

Σημείωση: Αρχικά το τοποθετούμε ψηλά και έπειτα από 50 λεπτά το κατεβάζουμε.

Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε το κοντοσούβλι σε καλά προθερμασμένο ηλεκτρικό φούρνο στο γκριλ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !