Vegan βασιλόπιτα με κακάο

Tips

Μια βασιλόπιτα θαύμα που γίνεται εύκολα, είναι νόστιμη, αρωματική, έχει γεύση απαλή και σοκολατένια. Είμαστε σίγουροι ότι με τη γεύση της θα κολλήσετε…

Είναι ό,τι καλύτερο για τους φίλους μας τους vegan και όχι μόνον. Για μεγαλύτερη ακόμα ευκολία έχουμε τη μέτρηση σε γραμμάρια αλλά και σε φλιτζάνια για να μην προβληματίζεστε.

Χρόνια πολλά, χαρούμενα και νόστιμα…  

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά  / Χρόνος παρασκευής 30-40 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Vegan βασιλόπιτα με κακάο

 Υλικά για 6 άτομα

240 γρ. αλεύρι  ή αλλιώς 2 φλιτζάνια αλεύρι

200 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή αλλιώς 1 φλιτζάνι ζαχαροκάλαμο

60 γρ. κακάο εκλεκτό σε σκόνη  ή αλλιώς 2/3 φλιτζανιού  σκόνη κακάο

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ μαγειρική σόδα

2 κ.σ. μηλόξυδο

110 ml ελαιόλαδο

230 ml φυτικό Γάλα

230 ml νερό εμφιαλωμένο  ή αλλιώς 1 φλιτζάνι νερό

1 κ.σ. στιγμιαίος καφές

1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

Μια πρέζα αλάτι

Τρόπος Παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε το στρογγυλό ταψί ή τη φόρμα.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τον καφέ για λίγα λεπτά.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρίζ..

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά και τον καφέ και  χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε στο ταψί ή τη φόρμα.

Ψήνουμε στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνή η μύτη του μαχαιριού.

Ξεφορμάρουμε τη βασιλόπιτα και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Βάζουμε σε κάποιο σημείο το φλουρί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε διάφορα διακοσμητικά.

Συνταγή: από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, Γερμανία

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !