10 συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα σου

Tips

Η φροντίδα του δέρματος είναι σημαντική για την υγεία και τη λαμπερή όψη του. Οι περισσότερες γυναίκες και άνδρες το γνωρίζουν και περιποιούνται την επιδερμίδα τους. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες κακές συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα σου ακόμα και αν το φροντίζεις με επιμέλεια. Ας δούμε ποιες:

  1. Αγγίζεις συχνά το πρόσωπό σου. Τις περισσότερες φορές το κάνεις ασυναίσθητα, όμως παρά τη θέλησή σου μεταφέρεις από τα χέρια σου μικρόβια και λιπαρότητα στο πρόσωπό σου.
  2. Πειράζεις τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Είναι πιθανόν έτσι να τραυματίσεις το δέρμα σου και να δημιουργήσεις μόλυνση ή φλεγμονή.
  3. Δεν κάνεις σωστό ντεμακιγιάζ. Το μακιγιάζ πρέπει να αφαιρείται με ειδικά προϊόντα ώστε να αφαιρούνται οι ρύποι και τα βακτήρια που έχουν κολλήσει πάνω του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  4. Δοκιμάζεις προϊόντα χωρίς να συμβουλευτείς τον δερματολόγο, αισθητικό ή φαρμακοποιό σου. Προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από τα προϊόντα που ενδεχομένως έχουν ενθουσιάσει μια φίλη σου ή την αγαπημένη σου influencer. Ζήτησε τη συμβουλή ειδικού όταν θελήσεις να αλλάξεις προϊόντα περιποίησης.
  5. Δεν ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου. Το δέρμα σου χρειάζεται ενυδάτωση, σε όποιον τύπο και αν ανήκει.
  6. Δεν πίνεις νερό. Το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση και εσωτερικά. Αλλιώς ξηραίνεται και θαμπώνει.
  7. Μένεις για πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο. Ακόμα και αν παίρνεις όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως χρήση καπέλου και αντηλιακού, η συνεχής έκθεση στον ήλιο και στη ζέστη θα προκαλέσουν ξηρότητα και πρόωρη γήρανση στο δέρμα σου.
  8. Καπνίζεις. Είναι γνωστό πως το κάπνισμα προκαλεί θαμπάδα και πρόωρη γήρανση στο δέρμα. Μελέτες έχουν δείξει πως ακόμα και ένας μη μανιώδης καπνιστής δείχνει κατά μέσο όρο 10 χρόνια μεγαλύτερος από την ηλικία του.
  9. Πλένεσαι με καυτό νερό. Το πολύ ζεστό νερό εκτός από ερεθισμούς προκαλεί και την απομάκρυνση των φυσικών ελαίων του δέρματος αφήνοντας το δέρμα ξηρό και ευερέθιστο.
  10. Κάνεις απολέπιση πολύ συχνά. Η απολέπιση πρέπει να γίνεται το πολύ 3 φορές την εβδομάδα. Διαφορετικά, επηρεάζεται το προστατευτικό φράγμα του δέρματος και μένει εκτεθειμένο στους βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !