Αστακομακαρονάδα λαχταριστή

Τα μυστικά των Chef

Η επική συνταγή… 

Η αστακομακαρονάδα της Ιτέας είναι από τις πιο νόστιμες που έχω δοκιμάσει. Το εστιατόριο Μαϊστράλι φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια και την αστακομακαρονάδα, που την απολαύσαμε πάνω στο κύμα. Βέβαια δεν είναι από τα φαγητά χαμηλού κόστους, αλλά μια αστακομακαρονάδα σηματοδοτεί το καλοκαίρι, οπότε μπορούμε να την απολαύσουμε έστω μια ημέρα επετειακή για εμάς…

Η συνταγή έχει αρκετά μυστικά, που ο Σταύρος μας τα αποκάλυψε όταν τον επισκέφτηκα προκειμένου να μελετήσω το γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής για το  βιβλίο « Στερεά Ελλάδα: Πάρε μια γεύση», που εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε δύο γλώσσες.

Η συνταγή δική σας.

Αστακομακαρονάδα
Από το εστιατόριο Μαϊστράλι , Iτέα Φωκίδας
Υλικά

1 κιλό φρέσκο αστακό

500 γρ. λιγκουίνι

2 χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Μισό ποτήρι ελαιόλαδο εκλεκτό

1 σφηνάκι κονιάκ

3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με λίγο καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τον αστακό κάθετα και τον σοτάρουμε μαζί με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά.

Σβήνουμε με κονιάκ και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά al dente, ανάλογα με την ένδειξη της συσκευασίας και δύο λεπτά λιγότερο, τα σουρώνουμε.

Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά στη σάλτσα με τον αστακό, για να «δέσει» καλύτερα.

Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Ένα δροσερό λευκό κρασί ταιριάζει αρμονικά κυρίως το ασύρτικο ή μαλαγουζιά και μοσχοφίλερο.

Προηγούμενο άρθροΤηγανόψωμο με μέλι
Επόμενο άρθροΚοκορέτσι Ρουμελιώτικο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !