Τηγανόψωμο με μέλι

Τα μυστικά των Chef

Ένα γλυκάκι Δωρικό  …

Οι ρουμελιώτισσες με ξεχωριστή μαεστρία φτιάχνουν πίτες στο λεπτό… Από πολύ μικρές μαθαίνουν τα μυστικά της ζύμης και ανοίγουν φύλλα αέρινα.

Η Μαρίνα, αν και επιστήμων γεννημένη στην Αθήνα, από επιλογή γύρισε στο χωριό των παππούδων της και είναι το χειμώνα η μοναδική κάτοικος του Διχωρίου…Λατρεύει τα Βαρδούσια ασχολείται με την μαγειρική διατηρώντας την ταβέρνα «Το μαγαζί του χωριού» και ασχολείται και με την κηπουρική ή για να είμαστε ειλικρινής, με τη βιολογική γεωργία αφού ο κήπος της στην πραγματικότητα είναι ολόκληρο μποστάνι.

Εκεί μπροστά στο μαγαζί της η υπέροχη πλατεία με πλατάνια και θέα μέχρι εκεί που φθάνει το μάτι σου σε βουνά αγέρωχα με έλατα και αγριμάκια…

Χαίρομαι κάθε φορά που συναντώ την Μαρινούλα. Παράδειγμα προς μίμηση…

Οι φύλακες … του Διχωρίου
Τηγανόψωμο με μέλι και καρύδια
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου  «Το μαγαζί του Χωριού»  Διχώρι,  Δωρίδας
Υλικά

500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κούπα νερό

1 πρέζα ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

Μέλι εκλεκτό ελάτης, ερείκης, ανθέων ή θυμαρίσιο

Καρύδια χοντροσπασμένα, αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με το χέρι ελαφρά και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Αρχίζουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας και το ελαιόλαδο.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια που τα ανοίγουμε με το χέρι για να πάρουν σχήμα και να τηγανίζονται πιο εύκολα.

Μόλις ανοίξουμε με το χέρι μας τα μπαλάκια της ζύμης, για να πάρουν σχήμα.

Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί αραδιάζουμε τα τηγανόψωμα για να φύγει το πολύ λάδι.

Περιλούζουμε το τηγανόψωμο με εκλεκτό μέλι και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή ακόμα και σάλτσα σοκολάτας.

Μικρά μυστικά

Αν δεν αγαπάμε το μέλι περιλούζουμε τα τηγανόψωμα με λιωμένη σοκολάτα ή σάλτσα σοκολάτας ή ακόμα σάλτσα φράουλας.

Προηγούμενο άρθροFeng Shui
Επόμενο άρθροΑστακομακαρονάδα λαχταριστή

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !