Feng Shui

Tips

11 συμβουλές για αρμονία στη ζωή μας…

Ο όρος Feng Shui, υποδηλώνει την αρμονική διαρρύθμιση και τοποθέτηση των αντικειμένων στο χώρο,  που ζούμε και εργαζόμαστε, ώστε να ρέει η καλή ενέργεια και ο χώρος να μας εμπνέει, να μας ξεκουράζει , να μας αναζωογονεί και να μας ηρεμεί …

Στα κινεζικά, φενγκ σούι σημαίνει «αέρας και νερό» στοιχεία που από την αρχαιότητα υποδείκνυαν τον τόπο που θα έκτιζαν τους ναούς τους , τις πόλεις , τα σπίτια τους.

Eμείς σας δίνουμε 11 βασικές συμβουλές που μπορείτε να «υιοθετήσετε» για να είναι η ζωή σας ευχάριστη και δημιουργική.

Βέβαια υπάρχουν και ειδικοί που μπορείτε να απευθυνθείτε ώστε να ασχοληθούν ιδιαίτερα με το δικό σας σπίτι.

Κάποιοι αμφισβητούν την εγκυρότητα του Feng Shui … αλλά εμάς τι μας  εμποδίζει να ακολουθήσουμε κάποιες συμβουλές….

 Αφήστε τον ήλιο να μπει στο σπίτι

 Ανοίξτε τα παντζούρια και τις κουρτίνες και αφήστε τον ήλιο να μπει στο σπίτι σας. Είναι ζωοδότης… χαρίζει ενέργεια, βελτιώνει τη διάθεσή σας, διώχνει το άγχος. Ο εξαερισμός του σπιτιού απαραίτητος επίσης, ανοίγετε τα παράθυρα καθημερινά για αρκετή ώρα.

Κάνετε γενική εκκαθάριση και καθαριότητα

 Μην συγκεντρώνετε μέσα στο σπίτι αντικείμενα που σας είναι άχρηστα. Κάποιες φορές δεν έχουμε το χρόνο να κάνουμε γενική εκκαθάριση και έτσι συγκεντρώνονται όλο και περισσότερα άχρηστα,  με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ροή ενέργειας στο σπίτι, στη ζωή μας, στην εργασία μας.

Ξεφορτωθείτε τα παλιά σας ρούχα

Τακτοποιείστε τις ντουλάπες σας αφού οι περισσότεροι κρατάμε ρούχα που έχουμε χρόνια να φορέσουμε. Ή περιμένουμε να αδυνατίσουμε για να «ξαναμπούμε» σε αυτά.  Χαρίστε τα ίσως κάποιοι τα χρειάζονται.

 Στους καθρέφτες λέμε όχι

Μην κοιμηθείτε ποτέ απέναντι ή δίπλα σε μεγάλο καθρέφτη αφού απορροφά όλη μας την ενέργεια και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ήρεμα και φυσιολογικά.

Στις φωτογραφίες λέμε ναι

Στο υπνοδωμάτιο  δεν πρέπει, επίσης, να υπάρχει τίποτα που να θυμίζει τη δουλειά μας. Βάλτε διακοσμητικά που ανακαλούν ευχάριστες αναμνήσεις και φωτογραφίες … πολλές φωτογραφίες από διακοπές και ευχάριστες στιγμές της ζωής σας.

Ο χρωματισμός των δωματίων

 Τα χρώματα που θα επιλέξουμε για τα δωμάτια είναι αυτά που μας φτιάχνουν την διάθεση. Δεν πρέπει να είναι έντονα αλλά απαλά όπως  γαλάζιο ή ένα κρεμ.

Γήινα χρώματα για την κουζίνα και για το γραφείο και το σαλόνι σας λευκό ή κρεμ και στους τοίχους πίνακες ή φωτογραφίες με χαρούμενα χρώματα…

Ο χρωματισμός των πιάτων και του τραπεζιού

 Λέμε όχι στα μαύρα και γκρι πιάτα και στοιχεία που βρίσκονται στο τραπέζι

Όχι στα ογκώδη έπιπλα

 Αποφύγετε ογκώδη έπιπλα με σκληρές προεξοχές και γωνίες αιχμηρές αφού επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και προκαλούν εκνευρισμό. Τα ελαφρά έπιπλα, με στρογγυλεμένες γωνιές δίνουν την εικόνα του εύπλαστου. Τα μαλακά άνετα μαξιλάρια και τα γυάλινα τραπέζια επιτρέπουν στην ενέργεια να ρέει ευχάριστα.

Ήχος του νερού για relax

 Ένα μικρό συντριβανάκι ή μια μικρή πηγή ακόμα και επιτραπέζια που τρέχει νερό βοηθά πολύ. Υπάρχουν πολλά στην αγορά να διαλέξετε…

Μουσική με ήχους της φύσης μας γαληνεύει

Επιλέξτε ελαφριά μουσική κάποια κομμάτια της κλασσικής μουσικής είναι απίθανα όπως και τα μουσικά ακούσματα με ήχους αυθεντικούς της φύσης.

Ο προσανατολισμός του σπιτιού σημαντικός

Αν πρόκειται να επιλέξουμε νέο σπίτι ή γραφείο  βασικό κριτήριο είναι ο προσανατολισμός του. Η θεωρία υποστηρίζει ότι ο νοτιοανατολικός ή νότιος προσανατολισμός είναι ενδεδειγμένος, αφού ο νότος είναι ο πιο ευοίωνο σημείο του ορίζοντα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !