Η Ελληνική διατροφή μας κάνει δυνατούς…

Tips

Η περίοδος που περνάμε με την απειλή του covid 19 σηματοδοτεί περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, ίσως να μαγειρέψουμε περισσότερο σπίτι, να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επιλογή του φαγητού και ακολουθώντας την  ελληνική παραδοσιακή διατροφή να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας..

Ο διάσημος καθηγητής ιατρικής λοιμωξιολόγος  κ. Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζει η διατροφή στη ζωή μας και αναφέρθηκε στον περίφημο εθνικό διατροφικό οδηγό για ενήλικες, που βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, που είναι μια εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής.

«Η παραδοσιακή ελληνική διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα αυτά της ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά και συνιστάται ο περιορισμός της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών. Από τα ψάρια προτιμώνται τα λιπαρά  και κυρίως τα μικρά.  Συνιστώμενη είναι επίσης η συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, ο περιορισμός της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά επιβάλλεται η καθημερινή σωματική μας άσκηση σε συνεννόηση με το γιατρό μας για τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !