Αχλάδι ποσέ με κρέμα cheesecake και ξύσμα μπίτερ σοκολάτας

Tips

Ένα απίθανο γλυκό γιορτινό που γίνεται πολύ εύκολα και είναι από όλους καλοδεχούμενο. Είναι τόσο αρωματικό και τόσο νόστιμο… Ένα γλυκό Χριστουγεννιάτικο που γράφει δυνατά…

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολο

Αχλάδι ποσέ με κρέμα cheesecake και ξύσμα μπίτερ σοκολάτας

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef Eletro S.A

Υλικά για 4 άτομα

4 αχλάδια,  καθαρισμένα

300 ml κρασί Samos Vin Doux

Για την κρέμα cheesecake

500 γρ. τυρί κρέμα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. ζάχαρη άχνη

1 σφηνάκι λικέρ Cointreau

Για το φινίρισμα

Σάλτσα καραμέλας

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Tρόπος Παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια όρθια και ρίχνουμε γλυκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου και βράζουμε για 15 λεπτά.

Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.

Σε καθαρό και στεγνό  κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και το λικέρ Cointreau  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε στο κέντρο κάθε πιάτου μία γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας cheesecake και από πάνω στερεώνουμε το αχλάδι.

Περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας.

Τέλος, τρίβουμε την κουβερτούρα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε πάνω από το αχλάδι και την κρέμα σιρόπι γλυκού  σαμιώτικου κρασιού, που βράσαμε τα αχλάδια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !