Ακτινίδιο, ένα μυστικό ομορφιάς και ευζωίας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μικρό και θαυματουργό το ακτινίδιο, αφού πρόκειται για βόμβα βιταμινών. Τα ελληνικά ακτινίδια είναι υψηλής ποιότητας και άφθονα. Μάλιστα τα ακτινίδια της περιοχής Σπερχειού έχουν χαρακτηριστεί ΠΟΠ. Τα ακτινίδια της Μακεδονίας επίσης είναι εξαιρετικής ποιότητας. Η καλλιέργειά τους είναι ιδιαίτερα απαιτητική αφού πρόκειται για ευαίσθητο δενδρύλιο.

Το μικρό αυτό φρούτο, που δεν σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, χαρίζει στον οργανισμό μας βιταμίνη C που είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό, για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Το ακτινίδιο ένα μυστικό ομορφιάς

Τα ακτινίδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και Ε που μας χαρίζουν λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Η αλήθεια είναι ότι βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η βιταμίνη Ε βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β,  βοηθούν τη λειτουργία του εγκεφάλου και οξύνουν την μνήμη.

Τα μικρά μαύρα σποράκια, που κάνουν κύκλους στην καρδιά του φρούτου, πλημμυρίζουν από Ω-3 λιπαρά. Τα ακτινίδια έχουν πολλές φυτικές ίνες και βοηθούν επίσης την καλή λειτουργία του εντέρου.

Nομίζω ότι πρέπει να βάλουμε το ακτινίδιο στη ζωή μας αφού χαρίζει ομορφιά, αποτοξίνωση και ευζωία συμφωνείτε;

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !