Tα αμύγδαλα … πηγή ευεξίας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένας αγαπημένος ξηρός καρπός νόστιμος, χορταστικός και πολύτιμος. Το χειμώνα τα λουλούδια είναι από τα πιο όμορφα και οι καρποί του μεστώνουν το καλοκαίρι. Τα τσάγαλα,  τα πράσινα δηλαδή αμύγδαλα του Μαίου, είναι το νέο φετίχ των απανταχού chef και ζαχαροπλαστών.  Είναι τρυφερά με νότες πικρές και μαζεύονται λίγο πριν σκληρύνει ο εσωτερικός φλοιός που περικλείει την καρδιά του αμυγδάλου.

Τα αμύγδαλα μεγαλώνουν προστατευμένα με πράσινο περίβλημα και μόλις ωριμάσουν, κάτω από τον καυτό ήλιο αυτό ανοίγει και φαίνεται ο καρπός, που περικλείεται σε σκληρό ξυλώδες τσόφλι… Η ίδια η φύση προστατεύει τους πολύτιμους καρπούς της…

 Τα ελληνικά αμύγδαλα είναι υψηλής ποιότητας και τα ξεχωρίζουμε από την μυτερή μυτούλα τους.

Έχουν την μεγαλύτερη πυκνότητα θρεπτικών στοιχείων αφού πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνη Ε, πρωτεϊνες, μαγνήσιο, κάλιο, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, φωσφόρο. Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη μείωση των λιπιδίων και συνδράμουν την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, οξύνουν την μνήμη, βραδύνουν την εξέλιξη εκφυλιστικών παθήσεων με κύρια τη μάστιγα της εποχής μας, την νόσο Alzheimer.

Τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην αναπαραγωγή, στην αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Το μαγνήσιο και το κάλιο βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το μυστικό για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου είναι ο συνδυασμός με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C.

Τα αμύγδαλα της ευεξίας. Η αμυγδαλιά φορτωμένη.

Τα αμύγδαλα στην αγορά διατίθενται σε κάθε μορφή και κοπή από ολόκληρα μέχρι σκόνη και από ψημένα μέχρι πασπαλισμένα με μπαχαρικά και βότανα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !