Ξέρετε ότι τα κελυφωτά φιστίκια είναι υπερτροφή;

Τα μυστικά των Chef

Είναι περισσότερο γνωστά σαν φιστίκια Αιγίνης.

Η Ελλάδα είναι πρώτη σε παραγωγή φιστικιών στην Ευρώπη και έκτη στον κόσμο .

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αναγνωρίστηκαν σαν ΠΟΠ τα φιστίκια Αιγίνης, Φθιώτιδος (Μάκρης, Σπερχειού ) και Μαρκοπούλου.

Για να τα απολαμβάνουμε «στα καλύτερά» τους πρέπει να είναι άψητα και ανάλατα.

Όταν τα επιλέγουμε θα πρέπει να προσέχουμε να είναι ανοικτά στο επάνω μέρος τους, να κλείνουν προς τα κάτω και να μην έχουν στίγματα στο φλοιό τους.

Τα φιστίκια εκτός από νόστιμα είναι και superfood. Είναι ο καρπός της ζωής.

Εντυπωσιακό είναι ότι ένα φλιτζάνι φιστίκια χαρίζει τόσα ευεργετικά στοιχεία και πρωτείνες όσο μια μερίδα κρέατος.

Τα φιστίκια περιέχουν Βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7 αλλά και βιταμίνη C και  E. Επίσης είναι πλούσια σε φολικό οξύ, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Σημαντικό είναι ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν βοηθούν το καρδιαγγειακό σύστημα και την ευεξία του οργανισμού.

Η περιεκτικότητα σε κάλιο είναι η υψηλότερη από κάθε άλλο ξηρό καρπό.

Η φιστικιά, φορτωμένη
Προηγούμενο άρθροTα αμύγδαλα … πηγή ευεξίας
Επόμενο άρθροΠαρέα για ένα ουζάκι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !