Παρέα για ένα ουζάκι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το καλοκαίρι θέλει παρέα, θέλει γέλια, θέλει καλοπέραση, θέλει αποδράσεις…

Μια πρόσκληση για ούζο στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας είναι η αφορμή να βρεθούμε με φίλους, να περάσουμε όμορφα, να θυμηθούμε … να ακούσουμε μουσική…

Στρώστε στο τραπέζι ένα τραπεζομάντηλο ή sous plat με θαλασσινά θέματα, ανάψτε κεράκια και σκορπίστε στο τραπέζι κοχύλια ή βότσαλα και θα έχετε δημιουργήσει το απόλυτο σκηνικό…

Το ούζο βέβαια προτιμά θάλασσα και παραλία αλλά αν αυτή είναι μακριά δεν πειράζει καλή διάθεση.

Επιλέγουμε δύο – τρία είδη ούζου για να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα το ένα από αυτά ας είναι πιο δυνατό.

Οι θαλασσινοί μεζέδες είναι ευπρόσδεκτοι όπως και οι γήινοι με τυράκια και αλλαντικά.

Το ούζο ζητά έντονες και δυνατές γεύσεις, πικάντικα μεζεδάκια που θα σβήσει την αψάδα τους.

Από τους θαλασσινούς μεζέδες το χταπόδι ψητό ή βραστό ή λιαστό ή καπνιστό με ελαιόλαδο και ρίγανη ταιριάζει αρμονικά.

Η ταραμοσαλάτα, η τυροκαυτερή, η φάβα και το τζατζίκι δροσίζουν ευχάριστα.

Τα μύδια, στρείδια, κυδώνια, τα κοχύλια Saint Jaques, οι γαρίδες, τα καλαμάρια δένουν αρμονικά όπως και τα παστά και μαρινάτα ψάρια. Ο γαύρος, το μαριδάκι, η ρέγγα, ο τσίρος, η σαρδέλα και η γούνα των νησιών μας είναι απίθανοι συνοδοί.

Οι ελιές Καλαμών, Αμφίσσης, Χαλκιδικής, Θρούμπες αλλά και οι γεμιστές είναι απαραίτητες όπως άλλωστε και οι σαλάτες ντομάτας ή πρασινάδες.

Τα τουρσιά αρέσουν όπως και οι κάθε είδους κεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες.

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί αρέσουν και αν τους φτιάξετε εσείς καλό είναι να βάλετε περισσότερο μάραθο ή άνηθο που ταιριάζει με το γλυκάνισο του ούζου.

Το κολοκυθάκια τηγανητά αρέσουν όπως και οι μελιτζάνες.

Από τυριά η γραβιέρα, το μαστέλο, η φορμαέλα, η κεφαλογραβιέρα ωμά ή ψητά ή σαγανάκι ταιριάζουν απόλυτα με το ούζο.

Τα αλλαντικά κάνουν κλικ στη δροσερή γεύση του ούζου. Τα λουκάνικα, το προσούτο, τα καπνιστά σαλάμια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !