Παρέα για ένα ουζάκι

Tips

Το καλοκαίρι θέλει παρέα, θέλει γέλια, θέλει καλοπέραση, θέλει αποδράσεις…

Μια πρόσκληση για ούζο στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας είναι η αφορμή να βρεθούμε με φίλους, να περάσουμε όμορφα, να θυμηθούμε … να ακούσουμε μουσική…

Στρώστε στο τραπέζι ένα τραπεζομάντηλο ή sous plat με θαλασσινά θέματα, ανάψτε κεράκια και σκορπίστε στο τραπέζι κοχύλια ή βότσαλα και θα έχετε δημιουργήσει το απόλυτο σκηνικό…

Το ούζο βέβαια προτιμά θάλασσα και παραλία αλλά αν αυτή είναι μακριά δεν πειράζει καλή διάθεση.

Επιλέγουμε δύο – τρία είδη ούζου για να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα το ένα από αυτά ας είναι πιο δυνατό.

Οι θαλασσινοί μεζέδες είναι ευπρόσδεκτοι όπως και οι γήινοι με τυράκια και αλλαντικά.

Το ούζο ζητά έντονες και δυνατές γεύσεις, πικάντικα μεζεδάκια που θα σβήσει την αψάδα τους.

Από τους θαλασσινούς μεζέδες το χταπόδι ψητό ή βραστό ή λιαστό ή καπνιστό με ελαιόλαδο και ρίγανη ταιριάζει αρμονικά.

Η ταραμοσαλάτα, η τυροκαυτερή, η φάβα και το τζατζίκι δροσίζουν ευχάριστα.

Τα μύδια, στρείδια, κυδώνια, τα κοχύλια Saint Jaques, οι γαρίδες, τα καλαμάρια δένουν αρμονικά όπως και τα παστά και μαρινάτα ψάρια. Ο γαύρος, το μαριδάκι, η ρέγγα, ο τσίρος, η σαρδέλα και η γούνα των νησιών μας είναι απίθανοι συνοδοί.

Οι ελιές Καλαμών, Αμφίσσης, Χαλκιδικής, Θρούμπες αλλά και οι γεμιστές είναι απαραίτητες όπως άλλωστε και οι σαλάτες ντομάτας ή πρασινάδες.

Τα τουρσιά αρέσουν όπως και οι κάθε είδους κεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες.

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί αρέσουν και αν τους φτιάξετε εσείς καλό είναι να βάλετε περισσότερο μάραθο ή άνηθο που ταιριάζει με το γλυκάνισο του ούζου.

Το κολοκυθάκια τηγανητά αρέσουν όπως και οι μελιτζάνες.

Από τυριά η γραβιέρα, το μαστέλο, η φορμαέλα, η κεφαλογραβιέρα ωμά ή ψητά ή σαγανάκι ταιριάζουν απόλυτα με το ούζο.

Τα αλλαντικά κάνουν κλικ στη δροσερή γεύση του ούζου. Τα λουκάνικα, το προσούτο, τα καπνιστά σαλάμια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !