Άλατα μπάνιου … κρυμμένα μυστικά ομορφιάς

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα άλατα μπάνιου φροντίζουν την επιδερμίδα μας, τον οργανισμό μας και είναι σύμμαχοι  ομορφιάς. Βασικά πρόκειται για αρωματικά μείγματα μεταλλικών αλάτων, που τα ρίχνουμε στο νερό της μπανιέρας για να το αρωματίσουν, να δώσουν το χρώμα που αγαπάμε και να μας χαλαρώσουν χαρίζοντας μας δέρμα μεταξένιο…

Υπάρχουν αρκετά είδη αλάτων και έχουν την δική τους ιστορία… Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν άλατα στα λουτρά τους.

Σήμερα έχουν φανατικούς φίλους που τα χρησιμοποιούν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Είναι πλούσια σε μέταλλα αλλά και ιχνοστοιχεία που ωφελούν το δέρμα και τον οργανισμό μας.

Υπάρχουν πολλά είδη αλάτων για το μπάνιο μας.

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε παρουσιάζοντας τα τρία πιο γνωστά άλατα που αναγνωρίζονται για τη συμβολή τους στην ομορφιά και την ευζωία μας.

Αλάτι της Νεκράς Θάλασσας

Τα διαχρονικά κρυμμένα μυστικά ομορφιάς της Νεκράς Θάλασσας αποκαλύπτονται… και εμείς μπορούμε να τα απολαμβάνουμε στη μπανιέρα μας.

Λέγεται ότι ο βασιλιάς Σολομώντας δώρισε στη βασίλισσα της Σαβά τα πολύτιμα άλατα της Νεκράς Θάλασσας, για να την τιμήσει που επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ. Η Κλεοπάτρα παρότρυνε τον Μάρκο Αντώνιο να κατακτήσει τις περιοχές που περιβάλλουν τη Νεκρά θάλασσα, ώστε να έχει αποκλειστική πρόσβαση στα νερά της. Ήταν η πρώτη που αναγνωρίζοντας τα ευεργετήματα των αλάτων δημιούργησε κέντρα ευεξίας με θεραπείες για εκείνη και τους φιλοξενούμενούς της.

Η υψηλή συγκέντρωση ιχνοστοιχείων, μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, ψευδαργύρου, νατρίου και θείου εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες και καταπολεμά την οξείδωση των κυττάρων. Καταπραΰνει τους πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες, είναι αντιφλεγμονώδες, αναζωογονεί την υγρασία του δέρματος και έτσι παραμένει απαλό και ενυδατωμένο.

Είναι εξαιρετικό για απολέπιση, καθαρίζει τους πόρους και χαρίζει στο δέρμα φρεσκάδα. Τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας κάνουν θαύματα σε δερματικές παθήσεις και αλλεργίες αλλά πριν κάθε χρήση θα πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Πως τα χρησιμοποιούμε;

Σε γεμάτη μπανιέρα με ζεστό νερό διαλύουμε 2 φλιτζάνια αλάτι και παραμένουμε στο μπάνιο για 20 λεπτά.

Για το peeling προσώπου διαλύουμε ένα φλιτζάνι του καφέ αλάτι σε μπολ με χλιαρό νερό και τρίβουμε απαλά με το αλάτι το δέρμα του προσώπου μας.

Για peeling σώματος κάνουμε με το αλάτι απαλό massage με κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα.

 Άλατα Epsom

Ένα δώρα από τα «έγκατα» της γης … εμφανίζονται στην αλατούχα πηγή στο Epsom, του Surrey στην Αγγλία. Πρόκειται για μια ανόργανη ένωση που αποτελείται από μαγνήσιο και θειικό άλας, που έχουν υψηλή απορρόφηση από το δέρμα οπότε τα οφέλη τους για την υγεία είναι άμεσα. Έχει θετική επίδραση στη μείωση των φλεγμονών, βελτιώνει την μυϊκή και νευρική λειτουργία και ανακουφίζει από τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών. Το δώρο που μας προσφέρουν είναι η αποβολή τοξινών και είναι ιδανικό μετά την άσκηση…

Είναι ένα φυσικό προϊόν χωρίς αλουμίνιο ή γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Η αναλογία τους

Σε γεμάτη μπανιέρα διαλύουμε 400 – 600 γρ. και για το ποδόλουτρο 200 γρ. σε 5 λίτρα ζεστού νερού.

Άλατα Ιμαλαΐων

Το ροζ αλάτι «αναπαύεται» εκατομμύρια χρόνια στην καρδιά των Ιμαλαΐων και ωριμάζει κάτω από έντονη τεκτονική πίεση απαλλαγμένο τοξινών του περιβάλλοντος. Η εξόρυξη του ροζ χρυσού, όπως το ονοματίζουν οι Ασιάτες, γίνεται στην περιοχή Παντζαμ, του Πακιστάν.

Είναι αγνό και πολύ πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και πολλά άλλα. Η πολύπλοκη σύνθεσή χαρίζει αυτό το ροζ φωτεινό χρώμα και  προσφέρει ευεργετήματα στον οργανισμό μας.

Χαλαρώνει τους μυς, διατηρεί την ισορροπία των υγρών και εμποδίζει την αφυδάτωση. Αποτοξινώνει τον οργανισμό και είναι αντιφλεγμονώδες. Εξισορροπεί του pH του δέρματος, συμβάλλει στην ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος και χαλαρώνει το σώμα και τον νου.

Οι βουδιστές μοναχοί το χρησιμοποιούν για την «αναγέννηση του νου» στα τελετουργικά τους.

Η αναλογία τους

Σε γεμάτη μπανιέρα διαλύουμε 1-2 φλιτζάνια άλατος και ποδόλουτρο μισό φλιτζάνι σε 5 λίτρα ζεστού νερού.

Πως τα χρησιμοποιούμε για να έχουμε το maximum των ευεργετημάτων;

Επιλέγουμε άλατα που καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας μας και τις ανάγκες μας. Αφήνουμε τα άλατα να διαλυθούν σε ζεστό νερό του μπάνιου γύρω στους 38ο C και μετά από πέντε λεπτά το σώμα μας αφήνεται στην ευεξία που προσφέρουν… Παραμένουμε στη μπανιέρα για 20 λεπτά προκειμένου το δέρμα μας να έχει αρκετό χρόνο να απορροφήσει και να επωφεληθεί από τα ευεργετήματά τους.

Αν θέλετε να αυξήσετε τα οφέλη των αλάτων μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων από φυτικά εκχυλίσματα ή άργιλο.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !