Ανανέωσε το σπίτι σου χωρίς να αγοράσεις τίποτα καινούριο

Tips

Το σπίτι σου είναι το καταφύγιό σου, ο χώρος που απολαμβάνεις όμορφες στιγμές με την οικογένειά σου, που χαλαρώνεις μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και που υποδέχεσαι τους φίλους σου. Η διακόσμηση ενός σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλές φορές έρχονται στιγμές που νιώθεις ότι χρειάζεσαι μια ανανέωση. Η αλλαγή ενός χώρου μπορεί να αλλάξει την διάθεση σου, να σε αναζωογονήσει και γενικά να βελτιώσει την ψυχολογία σου. Δεν χρειάζεται πτυχίο διακοσμητικής για να δημιουργήσεις ένα όμορφο σπιτικό, ούτε να αρχίσεις να γκρεμίζεις τοίχους, με μερικές απλές συμβουλές μπορείς να αλλάξεις τον χώρο σου ανέξοδα και να δώσεις μια πνοή ανανέωσης.

Πέταξε τα άχρηστα πράγματα


Ένα γενικό ξεκαθάρισμα στο σπίτι χρειάζεται να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ξεχωρίσεις ποια αντικείμενα πραγματικά χρειάζεσαι. Όσα δεν έχουν κάποια συναισθηματική αξία ή δεν είναι χρηστικά, καλό θα ήταν να τα απομακρύνεις ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος από περιττές εικόνες που κουράζουν το βλέμμα.
Επίσης, εκτός από αντικείμενα, μήπως υπάρχουν παλιά περιοδικά, εφημερίδες ή αλληλογραφία που απλά είναι γεμάτα με σκόνη σε κάποια γωνία του σπιτιού; Οργάνωσέ τα και ανακύκλωσε ό,τι δεν χρειάζεσαι πια.

Οργάνωσε τη βιβλιοθήκη σου

Αν έχεις ράφια γεμάτα βιβλία, δοκίμασε να αλλάξεις τη διαρρύθμισή τους και τοποθέτησέ τα ανάλογα με το χρώμα ή το μέγεθός τους. Μια καλή ιδέα είναι να στοιβάξεις τα βιβλία το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να κερδίσεις χώρο και να τοποθετήσεις διακοσμητικά και αγαπημένες εικόνες που θα δώσουν βάθος και χαρακτήρα στο ράφι.

Άλλαξε τη διαρρύθμιση των επίπλων

Ο πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να ανανεώσεις το σπίτι σου, είναι να αλλάξεις τη θέση των επίπλων. Δοκίμασε να τοποθετήσεις διαφορετικά τα έπιπλα μέσα σε ένα δωμάτιο ή να τα μετακινήσεις σε άλλο χώρο του σπιτιού. Μπορείς ακόμα να αφαιρέσεις κάποια έπιπλα ώστε να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος και να αναδειχθεί καλύτερα η διακόσμηση. Κάθε αλλαγή που θα κάνεις θα πρέπει να είναι με γνώμονα τη χρηστικότητα γιατί πέρα από την ανανέωση σκοπός είναι τα έπιπλα να είναι σε τέτοια διάταξη που θα σε βοηθούν στην καθημερινότητά σου.

Φτιάξε μια όμορφη γωνία

Τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι σου, μπορούν και αυτά να λάβουν μέρος στην ανανέωση του χώρου. Για παράδειγμα μπορείς σε μια γωνία του σπιτιού να τοποθετήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού και να βάλεις πάνω του μερικά από τα αγαπημένα σου βιβλία. Η σε μια γωνία στον τοίχο να συγκεντρώσεις διαφορετικές κορνίζες ή φωτογραφίες, κάνοντας έτσι τον χώρο σου να φαίνεται πιο μοντέρνος και οικείος. Οι χρωματικές αντιθέσεις αμέσως θα δώσουν ενέργεια ακόμα και σε έναν λευκό τοίχο.
Διακοσμητικά, αναμνηστικά, κειμήλια, ασημικά, γυαλικά και γενικά πράγματα που κάποια στιγμή βαρέθηκες ή φοβήθηκες μην τα χαλάσεις και τα έκρυψες στην αποθήκη, τώρα είναι καιρός να τα επαναφέρεις στο προσκήνιο και να στολίσεις με αυτά όμορφες γωνίες του σπιτιού.

Χρησιμοποίησε τα γυάλινα αντικείμενα

Στόλισε με λουλούδια τα ξεχασμένα βάζα που έχεις στο σπίτι σου και θα δεις μεγάλη διαφορά στο χώρο, αφού τα λουλούδια φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης, τόσο με τα χρώματα, όσο και με τη μυρωδιά τους. Συγκέντρωσέ τα σε ένα τραπέζι και θα έχεις αμέσως ένα πιο ρομαντικό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις λουλούδια μέσα σε γυάλινα μπουκάλια που δεν χρησιμοποιείς πια ή να τοποθετήσεις σε ένα γυάλινο μπολ φρούτα ή μια στοίβα από λεμόνια και να δώσεις μια χρωματιστή νότα στο χώρο σου.
Η ανανέωση στο σπίτι είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει με απλές κινήσεις αλλά σίγουρα θα έχει μεγάλη οφέλη για την ψυχολογία σου. Μια αισθητική παρέμβαση στο χώρο σου θα βελτιώσει την καθημερινότητά σου και θα σε γεμίσει θετική ενέργεια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !