“Do’s and don’ts” για έναν ευτυχισμένο γάμο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για να είναι ο γάμος σας ευτυχισμένος. Κάποιες συμπεριφορές μπορεί να αποτελούν αγκάθια στο γάμο σας και πρέπει να αποφεύγονται. Κάποιες πρέπει να επιβάλλονται για να χαράξετε τις διαχωριστικές γραμμές.

Το σίγουρο είναι ότι εμείς θέλουμε να ζούμε ωραία όλοι και έτσι θα σας ευαισθητοποιήσουμε για να καταλάβετε ότι τα αγκάθια στο γάμο σας δεν είναι ίσως αυτά που νομίζετε…

Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τον άνθρωπό σας

Το λάθος ξεκινά από την αρχή της σχέσης… όταν βλέπουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν στον μελλοντικό σύζυγο. Δεν τα συζητάμε και προχωρούμε σε γάμο έχοντας στο μυαλό μας, ότι θα κατορθώσουμε τον αλλάξουμε.

Αυτό είναι ένα αγκάθι στο γάμο σας.

Εσείς απογοητεύεστε και του τονίζετε συνεχώς ότι σας ενοχλεί, και που δεν κατορθώσατε να αλλάξετε. Εκείνος/η παράλληλα αισθάνεται ότι δεν εκτιμάτε την προσωπικότητά του, άρα δεν τον αγαπάτε πραγματικά.

 Μην συμβιβάζεστε συνεχώς

Νομίζετε ότι ο συνεχής συμβιβασμός βοηθά το ζευγάρι; Λάθος

Για να είναι ένας γάμος ευτυχισμένος πρέπει και οι δύο και ο καθένας ξεχωριστά να περνούν καλά και να κάνουν ότι τους ευχαριστεί χωρίς να καταπιέζονται.

Για να υπάρχει αρμονία θα πρέπει το ζευγάρι να συζητά και να συναποφασίζει και όχι να καταπιέζεται συμβιβαζόμενο συνεχώς.

Για να αναπνέει η σχέση πρέπει να έχει ο καθένας από τους συζύγους τον προσωπικό «χώρο» και χρόνο.

Όταν το ζευγάρι περνά τον ελεύθερο χρόνο πάντα μαζί, τότε η σχέση ασφυκτιά και σιγά σιγά παύει να είναι ενδιαφέρουσα…

Όταν ένας από τους δυο αντιληφθεί ότι έχει χάσει τον εαυτό του η έκρηξη θα είναι αναπόφευκτη…

Ζήλια

Ποιος είπε ότι το να ζηλεύεις σημαίνει ότι αγαπάς τον άλλον … Λάθος.

Η ζήλια είναι αρνητικό συναίσθημα, κρύβει φόβο και έλλειψη αυτοπεποίθησης για εκείνον που τη βιώνει και αποτελεί ένδειξη έλλειψης σεβασμού και εκτίμησης προς τον/ην σύζυγο.

Μην προσπερνάτε έτσι εύκολα μια σκηνή ζηλοτυπίας και μην γοητεύεστε γιατί τάχα το κάνει επειδή σας αγαπά πολύ. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε τη ζήλια μόλις εκδηλώνεται. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε μαζί την αιτία, συζητείστε.

Αν δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι ζητήσετε και τη συνδρομή ενός ειδικού. Η ζήλια μπορεί να δηλητηριάσει τη σχέση ανεπανόρθωτα.

Ψέμα

Κάποιες φορές θεωρούμε ότι είναι καλύτερα να πούμε ψέματα ή να προσπαθήσουμε να αποκρύψουμε την αλήθεια για να μην διαταραχθεί η ισορροπία του γάμου μας.

Πριν το πείτε σκεφθείτε ότι κανένα ψέμα δεν αξίζει να θέσει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη του συζύγου σας στο πρόσωπό σας.

Η ειλικρίνεια πάντα ανταμείβεται έστω και αν αναγκαστούμε να παραδεχθούμε κάποιο λάθος μας.

Μην κρίνετε συνεχώς

Είναι εύκολο να κρίνουμε τα πάντα, ακόμα και δημοσίως, αλλά πριν το κάνουμε είναι καλύτερα να το σκεφθούμε διπλά. Το σίγουρο είναι ότι δημιουργεί ένταση που κάποια στιγμή επιδεινώνεται γιατί γίνεται κουραστική.

Σκεφθείτε και κάντε την αυτοκριτική σας, τι προσπαθείτε να πετύχετε;

Αν κάτι δεν σας αρέσει είναι προτιμότερο να κάνετε έξυπνα ένα βήμα πίσω, για να μην γίνει η σχέση σας τοξική.

Ο Freud έλεγε «Μια καλοπροαίρετη θετική κριτική μπορεί να ειπωθεί δημοσίως, μια αρνητική κριτική λέγεται μόνον ιδιαιτέρως». Μην το ξεχνάτε ποτέ…

Οι φίλοι είναι ανεκτίμητοι

Ποιος είπε ότι μετά το γάμο ξεχνάμε τους παιδικούς μας φίλους και κάνουμε παρέα μόνον με τους φίλους, που γνωρίζουμε από κοινού.

Οι φίλοι διανθίζουν τη σχέση μας. Είναι όμορφο και ενδιαφέρον να υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι, που έχουν περάσει όμορφα χρόνια με τον καθένα από εμάς. Με την ανταλλαγή αναμνήσεων μεταξύ φίλων γνωρίζουμε ακόμα περισσότερο κάποιες άγνωστες πτυχές της ζωής του συζύγου.

Άρα οι φίλοι και των δύο είναι πάντα ευπρόσδεκτοι για παρέα.

Μην ψαλιδίζεις τα όνειρά του/ης

Ενθαρρύνεται τον/ην σύζυγο να κάνει όνειρα, να βάλει ακόμα υψηλότερους στόχους στην εργασία του, να βελτιώσει τις γνώσεις του και τον εαυτό του, να ακολουθήσει το όραμά του.

Μην τον αποθαρρύνετε, αντίθετα προσπαθήστε να γίνεται και εσείς μέρος των δικών του ονείρων.

Το σίγουρο είναι ότι θα το εκτιμήσει. Μην σταθείτε εμπόδιο στις επιδιώξεις του.

Οι συγκρούσεις αναπόφευκτες

Ζευγάρια που ποτέ δεν έρχονται σε αντιπαράθεση δεν σημαίνει ότι δεν έχουν προβλήματα … Αντίθετα μπορεί να κρύβουν πικρία γιατί τα παράπονα δεν εκφράζονται.

Οι συγκρούσεις και οι διεκδικήσεις μπορούν να είναι αποτελεσματικές και να επιλύονται προβλήματα αντί να λιμνάζουν. Μην ξεχνάτε ότι ο έξυπνος άνθρωπος λύνει το πρόβλημα με συζήτηση.

Social media

H υπερέκθεση της ιδιωτικής έγγαμης ζωής δεν βοηθά τα ζευγάρι… ούτε ο κοινός λογαριασμός με τη φωτογραφία και των δύο συζύγων.

Δεν χρειάζεται να κοινοποιείτε πόσο ευτυχισμένοι είστε … δεν βοηθά αντίθετα δημιουργεί κριτική για τη στάση σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !