Σουβλάκι σολομού με πιπεριές Φλώρινας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια νοστιμιά που χαρίζει θρεπτικά οφέλη στον οργανισμό μας, αφού ο σολομός πλημμυρίζει από Ω 3 λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Οι κόκκινες πιπεριές επίσης είναι υπερτροφή αφού πλημμυρίζει από βιταμίνη C και όλου του κόσμου τα καλά. Το σουβλάκι γίνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους.

Συνδυάζεται με πατάτες φούρνου λεμονάτες, πουρέ σελινόριζας ή σαλάτα πράσινη. Η οσπριάδα επίσης δένει αρμονικά.

Ένα ποτήρι ασύρτικο ή μοσχοφίλερο κάνει το γεύμα σας γιορτινό… η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος Μαριναρίσματος 1 ώρα / Πολύ εύκολο 

Σουβλάκι σολομού με πιπεριές Φλώρινας

Υλικά για 4 άτομα 

700 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους

2 πιπεριές Φλώρινας

Για τη μαρινάδα

2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή Dijon

1 κ.γ. ανθό αλατιού

1 κ.γ. πιπέρι μαύρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Χυμό από ½ λεμόνι, ζουμερό

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε μέσα τους κύβους από το σολομό και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.

Κόβουμε τις πιπεριές Φλώρινας σε λεπτά καρέ, αφαιρώντας τους σπόρους.

Παίρνουμε το καλαμάκι, το περνάμε με λεμόνι και βάζουμε εναλλάξ τα κομμάτια σολομού με τις πιπεριές.

Ψήνουμε στη σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα με πατάτες ψητές ή σαλάτα ή οσπριάδα.

Συνταγή : από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !